ΝΕΑ

Το Wines of Crete στην έκθεση Philoxenia, στο περίπτερο του Δήμου Ηρακλείου

Το Wines of Crete στην έκθεση Philoxenia, στο περίπτερο του Δήμου Ηρακλείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει ο Δήμος Ηρακλείου για τη σύνδεση της γαστρονομίας με την τουριστική ανάπτυξη, αναδείχθηκαν στην έκθεση Philoxenia 2023, στη Θεσσαλονίκη.

Kατά τη διάρκεια της έκθεσης, η αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου παρουσίασε μέσα από ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων τον στρατηγικό της στόχο να επανασυστήσει το Ηράκλειο ως έναν βιώσιμο γαστρονομικό προορισμό διεθνούς επιπέδου, θέτοντας τη γαστρονομία και την αγροδιατροφή του στο επίκεντρο της τουριστικής πολιτικής του.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου και την Κυριακή 12, το Ηράκλειο «γιόρτασε» την αναγνώρισή του ως Δημιουργική Πόλη της UNESCO, στον τομέα της γαστρονομίας παρουσιάζοντας στους επισκέπτες της έκθεσης γεύσεις βασισμένες στη μακραίωνη γευστική παράδοση της Κρήτης, παρασκευασμένες από τη σεφ Νεκταρία Κοκκινάκη, ενώ πραγματοποιήθηκε και οινογνωσία από κρητικούς αμπελώνες με την Ηρώ Σταυρακάκη του αμπελώνα Wines of Crete.

Ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού- Ψηφιακού Μετασχηματισμού- Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Υπαίθρου και Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης, σε συζήτηση που διεξήχθη στο πλαίσιο του Philoxenia Forum, το Σάββατο 11/11 με θέμα «Οι επιπτώσεις του τουρισμού στο περιβάλλον και η σωστή διαχείριση του», αναφέρθηκε στην ανάγκη προώθησης της περιβαλλοντικά βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Το τοπικό τουριστικό προϊόν δομείται με βιωσιμότητα και αειφορία. Το Ηράκλειο διαθέτει ηλεκτροκίνητα λεωφορεία και ποδήλατα και σύντομα θα κατασκευαστεί ένα “smart parking” στο κέντρο της πόλης».

ΠΗΓΗ: Tornos News

Περισσότερα Νέα