ΝΕΑ

Πάνω Από 3.000 Επισκέπτες Στη Έκθεση Κρητικού Κρασιού ΟιΝοτικά Στο Ηράκλειο.

Για δέκατη χρονιά, πραγματοποιήθηκε η έκθεση Κρητικού κρασιού ΟιΝοτικά, 18 με 20 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Το Wines of Crete, γιορτάζοντας τα δέκα χρόνια λειτουργίας, οργάνωσε τα ΟιΝοτικά, με την συμμετοχή 29 οινοποιείων. Πάνω από τρεις χιλιάδες επισκέπτες δοκίμασαν τη νέα και παλαιά εσοδεία σε πάνω από 500 ετικέτες κρητικού κρασιού. Το 2016 αποδείχτηκε να είναι μία πολύ καλή χρονιά για το κρητικό κρασί, καθώς γηγενείς ποικιλίες, χαρμάνια, αλλά και οι πειραματισμοί των οινοποιών, εντυπωσίασαν το κοινό.

Καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν, από την οινοχόο Υρώ Κολιακουδάκη, δώδεκα βιωματικά μίνι σεμινάρια γευσιγνωσίας οίνου για τους επισκέπτες. Για ακόμα μία χρονιά, ο σεφ Χρήστος Λάπας, διοργάνωσε τα γαστρονομικά δρώμενα και βρέθηκε το Σάββατο στην σκηνή με τον παρουσιαστή Δημήτρη Ουγγαρέζο, όπου μαγείρεψαν παρέα με βασικό συστατικό το χιούμορ. Την Κυριακή, μαζί με τον σεφ Ηλία Σκουλά, μαγείρεψαν street food με κρητικό ύφος. Καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης, η σχολή μαγειρικής Taste Academy, ετοίμασε και προσέφερε κεράσματα για τους παρευρισκόμενους.

Η έκθεση, έριξε την αυλαία, με ένα ιδιαίτερο σεμινάριο, με θέμα την διεθνή τάση των wine cocktail. Από τη μία ο οινοποιός Δημήτρης Μανσόλας ανέλαβε να συστήσει στο κοινό τις ποικιλίες Βιδιανό, Μοσχάτο Σπίνας, Κοτσιφάλι και Λιάτικο και να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Ενώ από την άλλη, ο Bartender Γιώργος Δενδράκης και η ομάδα του, δημιούργησαν 4 διαφορετικά cocktails με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, που είχαν βάση τις παραπάνω ποικιλίες. Ο συνδυασμός των κρητικών ποικιλιών και των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν, εντυπωσίασε τους επαγγελματίες του χώρου που το παρακολούθησαν. Επιπλέον, ενημερώθηκαν για αυτή τάση, καθώς έγιναν αναλυτικές τεχνικές περιγραφές και επιτόπια επίδειξη των cocktails.

Στην έκθεση παρευρέθηκαν Ιρλανδοί και Εσθονοί εταίροι του συγχρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. προγράμματος, INTERREG EUROPE – NICHE, όπου συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης και είναι stakeholder το Wines of Crete. Σε παράλληλη εκδήλωση που έγινε, παρουσιάστηκε το Δίκτυο, ο κρητικός αμπελώνας και το όραμα των Κρητών οινοποιών. Επιπλέον ενημερώθηκαν για τις δράσεις της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, που είναι επίσης stakeholder στο πρόγραμμα. Οι εταίροι περιηγήθηκαν στην έκθεση, γνώρισαν και μίλησαν με τους οινοποιούς αλλά και συμμετείχαν στο σεμινάριο των wine cocktail, όπου γνώρισαν μία άλλη διάσταση του κρητικού αμπελώνα.

Επόμενο οινικό ραντεβού των Οινοποιών της Κρήτης, τα ΟιΝοτικά των Χανίων που θα γίνουν 4-5 Μαρτίου 2017, στο Κέντρο Αρχιτεκνονικής Μεσογείου.

Περισσότερα Νέα