ΝΕΑ

Το Wines of Crete στο πάνελ συζήτησης με θέμα “Wine Tourism in Crete: Strengthening the industry-research nexus”

Το Wines of Crete στο πάνελ συζήτησης με θέμα “Wine Tourism in Crete: Strengthening the industry-research nexus”

Στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου International Conference on Tourism (ICOT 2022) που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, διοργανώθηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 πάνελ συζήτησης με θέμα “Wine Tourism in Crete: Strengthening the industry-research nexus”. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών μεταξύ ακαδημαϊκών και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του Oινοτουρισμού. Τον συντονισμό της συζήτησης είχε η Δρ. Στέλλα Κλάδου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Στο πάνελ συμμετείχαν με εισηγήσεις οι: Πέπη Μπιρλιράκη, Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, Δρ. Μαρία Αλεμπάκη, Εντεταλμένη Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Dr. John Dunning, Principal Lecturer στο Sheffield Hallam University, Νίκος Μηλιαράκης, Πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης, Υρώ Κολιακουδάκη, Dip WSET, Ηλιάνα Μαλίχιν, Οινοποιός και Κατερίνα Ξεκάλου, Ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Avli στο Ρέθυμνο.

Καθένας/καθεμιά εκ των συμμετεχόντων/ουσών περιέγραψε τη δική του προσέγγιση και αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης με βάση τη δική του εμπειρία και το δικό του πεδίο ανάμιξης (σε επίπεδο προορισμού, αμπελοοινικής/οινοτουριστικής επιχείρησης κοκ). Ακολούθησαν ερωτήσεις του κοινού, οι οποίες τροφοδότησαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση όλων για περαιτέρω ενίσχυση των συνεργειών μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και του αμπελοοινικού κλάδου, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της οινικής εμπειρίας προς όφελος της τοπικής κοινότητας και όλων των εμπλεκομένων στην αλυσίδα αξίας του Οινοτουρισμού.

Περισσότερα Νέα