ΝΕΑ

ΔΩΡΕΑΝ Παράλληλη εκδήλωση – «Μία Κρήτη για κάθε πιάτο!» 

ΔΩΡΕΑΝ Παράλληλη εκδήλωση – «Μία Κρήτη για κάθε πιάτο!» 

Με τον μοναδικό ποικιλιακό της πλούτο, η Κρήτη προσφέρει κρασιά κάθε είδους, χρώματος και στυλ, ικανά να προσφέρουν υπέροχα παντρέματα με οποιοδήποτε πιάτο της παγκόσμιας γαστρονομίας.

Ο οινογράφος και καθηγητής οινοχοΐας Σίμος Γεωργόπουλος θα αναλύσει τις βασικές αρχές που θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε τις σωστές αρμονίες φαγητού- κρασιού και  θα αναλύσει το προφίλ των κυριότερων ποικιλιών της Κρήτης, καθώς και τις γευστικές  κατηγορίες με τις οποίες αυτές ταιριάζουν.  Αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια θα είναι ένα διασκεδαστικό, διαδραστικό πάντρεμα των Κρητικών ποικιλιών με ένα ολόκληρο εστιατορικό μενού!

Για πρακτικούς λόγους η διαδικασία αυτή θα είναι virtual, όμως, οι σημειώσεις που θα μοιραστούν σε όλους τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δώσουν …. άφθονη τροφή για πολλά παρεϊστικα food & Cretan wine pairing!

Ώρα διεξαγωγής σεμιναρίου: 17.00 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης.

Η δήλωση συμμετοχής είναι δωρεάν και γίνεται μαζί με την αγορά του εισιτηρίου.

Για εισιτήρια και συμμετοχή πατήστε ΕΔΩ.

Ημερομηνία: Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022
Ωράριο έκθεσης: 11:00 – 20:00
Κόστος εισιτηρίου: 10 ευρώ
EARLY BIRD: 7 ευρώ με αγορά
μέχρι 24/10/2022.

Φοιτητική τιμή: 5 ευρώ (με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας)

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας.

Βιογραφικό εισηγητή:

Ο Σίμος Γεωργόπουλος ασχολείται επαγγελματικά με το κρασί και το φαγητό από το 1998 σαν οινογράφος αλλά και κριτικός  οίνου και γεύσης. Έχει συνεργαστεί με τα σημαντικότερα περιοδικά και εφημερίδες (Ελευθεροτυπία, Βήμα, Ημερησία, Οινοχόο Καθημερινής, Status, Esquire, Foodie) και σήμερα είναι ο βασικός αρθογράφος στον ιστότοπο FNL Guide, ενώ παράλληλα διατηρεί τον δικό του blog simosgeorgopoulosblog.wordpress.com

Προσφέρει τις υπηρεσίες του σαν γευσιγνωστικός συνεργάτης και σύμβουλος σε αρκετά οινοποιεία και εστιατόρια ενώ διοργανώνει και παρουσιάζει οινικές δοκιμές και σεμινάρια.

Επίσης συνεργάζεται με την σχολή Genius in Gastronomy αλλά  και τα μεταπτυχιακό τμήματα  του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Είναι συγγραφέας των οινικών οδηγών Only the Best,  A  Wine Glass Full of Greece και Κάθε ποικιλία στο ποτήρι της ενώ παίρνει μέρος ως κριτής σε Διεθνείς διαγωνισμούς.

Περισσότερα Νέα