ΝΕΑ

ΟιΝοτικά στο Ηράκλειο 10-12 Φεβρουαρίου 2024 – Παράλληλες εκδηλώσεις

ΟιΝοτικά στο Ηράκλειο 10-12 Φεβρουαρίου 2024 – Παράλληλες εκδηλώσεις

Σάββατο 10, Κυριακή 11 και Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, Γούρνες Ηρακλείου (Πατήστε ΕΔΩ για τον χάρτη).

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

17:30 – 18:30 | Σεμινάριο:  “Δοκιμάζοντας το κρασί βήμα – βήμα. Powered by Genius in Gastronomy”

Το Wines of Crete σε συνεργασία με την Genius in Gastronomy, διοργανώνει 3 σεμινάρια γευσιγνωσίας κρασιού για αρχάριους. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία με οδηγό τον έμπειρο εισηγητή Φώτη Σταθόπουλο Dip ASI, να γνωρίσουν τις βασικές αρχές γευσιγνωσίας κρασιού και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον μαγικό κόσμο του κρασιού, μαθαίνοντας παράλληλα για το κρητικό κρασί.

Είσοδος: 10€ Για την είσοδό σας στην παράλληλη εκδήλωση απαραίτητη είναι η αγορά εισιτηρίου εισόδου.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή:

Ο Φώτης Σταθόπουλος ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στο χώρο της εστίασης από το χώρο του καφέ. Άρχισε να ασχολείται με το κρασί το 2012 και έκτοτε εργάστηκε σε επιχειρήσεις εστίασης ως οινοχόος, υπεύθυνος λειτουργίας αλλά και ως εισηγητής εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικών με το service του κρασιού και τη γευσιγνωσία σε Αθήνα, Μύκονο και Βερολίνο. Εργάστηκε επίσης στην Σαντορίνη στον τομέα του οινοτουρισμού. Παρακολούθησε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα πάνω στο αντικείμενο σε πολλούς και διαφορετικούς φορείς όπως το WSPC (WSET Lv 3), το Court of Master Sommelier (1st Lv), το γεωπονικό ινστιτούτο Αθηνών και φυσικά την Genius in Gastronomy όπου είναι απόφοιτος του προγράμματος Wine & Sommelier Expert Course. Το 2018 πιστοποιήθηκε με επιτυχία ως οινοχόος από την παγκόσμια ένωση οινοχόων (Sommelier ASI Dip num. 3131). Από το 2015 είναι εγγεγραμμένο μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων. Εργάζεται στο δίκτυο εμπορίας και διανομής οίνων Winest ως σύμβουλος εκπαίδευσης και προώθησης και φυσικά ως εισηγητής των σεμιναρίων της Genius in Gastronomy.

Genius in Gastronomy:

Genius in Gastronomy

Η Genius in Gastronomy ιδρύθηκε το 2010 από τον sommelier Γιώργο Λούκα με έμφαση στο κρασί, τη μπύρα και τα αποστάγματα.

Αποτελείται από μια υψηλής ειδίκευσης ομάδα Sommeliers, ειδικών κρασιού και δημοσιογράφων, με επικεφαλής τον Γιώργο Λούκα με δεκαετίες εμπειρίας και τεχνογνωσίας στον τομέα της οινοχοΐας και της βιομηχανίας του κρασιού. Η Genius in Gastronomy παρέχει μια σειρά κύκλων σπουδών για το κρασί, τη μπύρα και τα αποστάγματα σε ιδιώτες και επαγγελματίες, που αποτελούνται από ολοκληρωμένες θεματικές ενότητες. Τα μαθήματα είναι πιστοποιημένα από τον N.O.C.N (National Open College Network), Φορέα Πιστοποίησης για τη διεξαγωγή εξετάσεων στην Ελλάδα.

 

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

11:30 – 12:30 | Σεμινάριο:  “Δοκιμάζοντας το κρασί βήμα – βήμα. Powered by Genius in Gastronomy”

Είσοδος: 10 €  Για την είσοδό σας στην παράλληλη εκδήλωση απαραίτητη είναι η αγορά εισιτηρίου εισόδου.

14:00 – 15:00 | Masterclass “New Entries – Νέες αφίξεις”

Θέλετε να δοκιμάσετε ό,τι νέο κρασί κυκλοφορεί φέτος στην Κρήτη; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET έχει συλλέξει τις νέες κυκλοφορίες για εσάς από όλα τα οινοποιεία, τα δοκιμάζετε μαζί και τα παρουσιάζει με κάθε λεπτομέρεια. Μια ευκαιρία να δοκιμάσετε συγκεντρωτικά όλες τις πρώτες κυκλοφορίες για το 2024!

Λίγα λόγια για Εισηγήτρια:

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET, εργάζεται ως οινοχόος στο εστιατόριο Περίπλους στα Χανιά. Είναι σύμβουλος οινικής ανάπτυξης σε εταιρείες πώλησης κρασιού, χώρους γαστρονομίας και οινοτουρισμού. Συνεργάζεται ανελλιπώς από το 2015 με τα “Wines of Crete” και από το 2016 συμμετέχει στην προώθηση του Κρητικού κρασιού στην έκθεση Prowein. Όνειρό της είναι να γίνει η Κρήτη οινοτουριστικός προορισμός με γνώμονα την αειφόρο ανάπτυξη και την ανάδειξη της μοναδικότητας του τόπου και της ψυχής των ανθρώπων της. Ζει στα Χανιά και είναι μαμά της Μαριάννας.

Είσοδος: 5 € (Το ποσό αυτό θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό στον Σύλλογο “Ορίζοντας” και στον Σύλλογο “Ευ Ζω με τον Καρκίνο”). Για την είσοδό σας στην παράλληλη εκδήλωση απαραίτητη είναι η αγορά εισιτηρίου εισόδου.

16:00 – 17:00 | Σεμινάριο:  “Δοκιμάζοντας το κρασί βήμα – βήμα. Powered by Genius in Gastronomy”

Είσοδος: 10 €  Για την είσοδό σας στην παράλληλη εκδήλωση απαραίτητη είναι η αγορά εισιτηρίου εισόδου.

****************

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου: [17:00-21:00] Για οινόφιλους και επαγγελματίες

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου: [11:00-20:00] Για οινόφιλους και επαγγελματίες

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου: [12:00-18:00] Για επαγγελματίες

Περισσότερα Νέα