ΝΕΑ

Εντυπωσιακή συμμετοχή του κοινού στα «ΟιΝοτικά»

Εντυπωσιακή συμμετοχή του κοινού στα «ΟιΝοτικά»

Η 14η έκθεση για το κρητικό κρασί ανέδειξε το κοινό όραμα και τα τεράστια βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη του κρητικού αμπελώνα με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του κοινού στην 14η διοργάνωση των Οινοτικών που έγινε από τις 19 έως τις 21 Φεβρουαρίου 2022, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Δ.Ε.Κ.Κ) στις Γούρνες Ηρακλείου, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Είναι χαρακτηριστικό πως το απόγευμα του Σαββάτου οι επισκέπτες ξεπέρασαν τα 720 άτομα στις τέσσερις ώρες που ήταν ανοικτή στο κοινό η έκθεση. Οι οινοποιοί της Κρήτης υποδέχθηκαν Έλληνες και αλλοδαπούς επισκέπτες, παρουσιάζοντας μια εξαιρετικά άρτια και οργανωμένη εικόνα του κρητικού αμπελώνα και των κρασιών που παράγονται σήμερα στην Κρήτη.

«Τα οινοτικά είναι θεσμός πλέον. Μια έκθεση που κινητοποιεί το οινόφιλο κοινό, τους επαγγελματίες και η Περιφέρεια Κρήτης είναι πάντα στο πλευρό μας, ακόμα και στην ίδρυση των Οινοτικών. Είμαστε συνεργάτες και ουσιαστικά έχουμε το κοινό όραμα να δούμε την Κρήτη να υπογράφει με τα προϊόντα της την μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητά της», δήλωσε ο πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Νίκος Μηλιαράκης.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έδωσε συγχαρητήρια στους 36 συμμετέχοντες, υπογραμμίζοντας πως κάθε χρόνο είναι καλύτερη η έκθεση. «Ως Περιφέρεια Κρήτης είμαστε υποχρεωμένοι να υποστηρίζουμε μια συλλογική προσπάθεια στην οποία συμμετέχουν οινοποιοί απ’ όλη την Κρήτη για να κατακτήσουμε τις αγορές όχι μόνο τις ελληνικές αλλά και του εξωτερικού», είπε.

Οι 36 συμμετέχοντες Κρήτες οινοποιοί και η ομάδα του WinesofCrete στο τριήμερο της έκθεσης είχαν ετοιμάσει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων που πλαισίωσαν την διοργάνωση. Τα θέματα των εκδηλώσεων αφορούσαν δύο επετειακά Masterclasses όπου δοκιμάστηκαν σπάνια κρασιά του Κρητικού Αμπελώνα, ένα αμπελουργικό σεμινάριο και ένα σεμινάριο για την δημιουργία λίστας κρητικών κρασιών από επιχειρήσεις εστίασης. Το τριήμερο ολοκληρώθηκε με την ημερίδα για τον Οινοτουρισμό, η οποία είχε αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Στην έκθεση λειτούργησε οργανωμένο πωλητήριο Κρητικού κρασιού όπου διατέθηκαν σε συμβολική τιμή κρασιά και μέρος των εσόδων θα διατεθούν στη Στέγη Ανηλίκων.

Περισσότερα Νέα