ΝΕΑ

Με επιτυχία η Έκθεση Κρητικού Κρασιού ΟιΝοτικά στο Ηράκλειο.

Με επιτυχία η Έκθεση Κρητικού Κρασιού ΟιΝοτικά στο Ηράκλειο.

Τα Κρητικά ποιοτικά κρασιά “μαγνητίζουν” το ενδιαφέρον ντόπιων και ξένων και κατακτούν συνεχώς την Ελληνική και ξένη αγορά. Οι οινοποιοί της Κρήτης για 15η χρονιά υποδέχονται τους χιλιάδες φίλους του Κρητικού Αμπελώνα στην Έκθεση «ΟιΝοτικά», από χθες Σάββατο, σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Δ.Ε.Κ.Κ.) στις Γούρνες Ηρακλείου, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και την υποστήριξη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης. Το επόμενο ραντεβού είναι η έκθεση να μεταφερθεί στα Χανιά στις 11 ,12 Μαρτίου και στην Κύπρο στις 2 Απριλίου.

Από χθες Σάββατο και καθημερινά η έκθεση κατακλύζεται από θεσμικούς εκπροσώπους και πλήθος κόσμου, και θα συνεχιστεί μέχρι και την Δευτέρα το βράδυ. Η μεγάλη αίθουσα του εκθεσιακού κέντρου όλες τις ώρες της έκθεσης πλημμυρίζει από γεύσεις, χρώματα και αρώματα, ενώ σύμφωνα με τους οργανωτές, τα στελέχη της Περιφέρειας είναι πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου και των ανθρώπων της αγοράς που περιηγούνται την έκθεση.

Στην έκθεση συμμετέχουν 35 οινοποιεία από όλο το νησί, με περισσότερες από 400 ετικέτες, όπου οι οργανωτές υποδέχονται όλους για ξενάγηση και να δοκιμάσουν τις νέες και παλιές εσοδείες.

Παράλληλα, η ομάδα του Wines of Crete έχει ετοιμάσει ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που πλαισιώνουν την έκθεση και αναδεικνύουν όχι μόνο το κρασί, αλλά και το κρητικό τυρί, με γνώμονα την εκπαίδευση του καταναλωτή και του επαγγελματία.

Την έκθεση επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης και μίλησε με όλους τους οινοπαραγωγούς και χορηγούς. «Η Περιφέρεια στέκεται πάντα δίπλα στο πλευρό του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης και στηρίζει το κρητικό ποιοτικό κρασί. Τα Κρητικά κρασιά ξεχωρίζουν και πρωτοπορούν καθώς οι παραγωγοί μας, οι οινοποιοί μας στηρίζονται στο τρίπτυχο: Ποιότητα, Ταυτότητα, Ανταγωνιστικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος και συνεχάρη τους συνδιοργανωτές για την επιτυχία του θεσμού της έκθεσης όπως και όλους τους οινοποιούς για την συμμετοχή τους. Παράλληλα εξέφρασε την στήριξη του στους οινοποιούς και ευχήθηκε στο Wines of Crete να συνεχίσει τις δράσεις του για την ανάδειξη και προβολή του Αμπελώνα της Κρήτης.

Το μέλος του Δ.Σ. Νίκος Δουλουφάκης δήλωσε: «Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης, τον κ. Αρναουτακη και όλους όσους στηρίζουν τόσα χρόνια την έκθεση ΟιΝοτικά. Οι οινοποιοί της Κρήτης και όλη η ομάδα του Wines of Crete, θα συνεχίσουν να οργανώνουν δράσεις για τον κόσμο που αγαπάει το κρασί. Οι συνέργειες και οι συνεργασίες είναι βασικοί στόχοι του Δικτύου και σε αυτό βασίζεται και η μεγάλη μας εκδήλωση της Δευτέρας 20/ με τυρί και κρασί. Εκ μέρους του Δ.Σ. ευχαριστώ και το προσωπικό μας που εργάζεται σκληρά και αποτελεσματικά για κάθε μας δράση.»

Η επιχειρησιακή Διευθύντρια του ΔΟΝΗ, Δρ. Έλλη Γκίκα, δήλωσε: «Τα ΟιΝοτικά διοργανώνονται φέτος για 15η χρονιά και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την μακρά πορεία της δικτύωσης των Κρητικών οινοπαραγωγών. Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη σύγχρονη Κρητική οινοποιία, ως μια συνέχεια της πορείας του αμπελοοινικού κλάδου ανά τους αιώνες, ως αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κουλτούρας και του πολιτισμού μας. Η ανταπόκριση του κοινού είναι μεγάλη, γεγονός που μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως. Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης για τη συνεχή υποστήριξη, τους χορηγούς μας, αλλά και όλους μας τους συνεργάτες. Το επόμενο ραντεβού μας είναι στα Χανιά, στις 11 και 12 Μαρτίου και στην Κύπρο στις 2 Απριλίου, για να μυήσουμε τον κόσμο στον υπέροχο κόσμο του κρασιού, πάντα με αγάπη και σεβασμό σε αυτό που κάνουμε».

Την στήριξη του στους οινοποιούς, όπως και τα συγχαρητήρια του για την επιτυχία της έκθεσης εξέφρασε ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης που περιηγήθηκε την έκθεση και είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και τους συνδιοργανωτές. Επίσης τα συγχαρητήρια τους εξέφρασαν και οι συνοδεύοντες τον κ. Αρναουτάκη στην περιήγηση της έκθεσης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης Ευάγγελος Ζάχαρης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης,: Κυριακή 19 Φεβρουαρίου: [11:00-20:00] Για οινόφιλους και επαγγελματίες. Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου: [12:00-18:00] Για επαγγελματίες

Περισσότερα Νέα