ΝΕΑ

Οι Οινοποιοί Της Κρήτης (Wines of Crete) Στην Μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Κρασιού PROWEIN.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) βρέθηκαν στο Düsseldorf της Γερμανίας 18 με 20 Μαρτίου, όπου με την σημαντική υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, συμμετείχαν στην Διεθνή έκθεση κρασιού PROWEIN. Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στήριξε επίσης την συμμετοχή των μελών του, ενώ χορηγός ήταν και το wine hotel “La Grotta”. Η ProWein, αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση για τον κλάδο του οίνου και των αλκοολούχων ποτών. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της έκθεσης, τη φετινή χρονιά συμμετείχαν πάνω 6.870 εκθέτες από 64 έθνη, ενώ 60.000 επαγγελματίες από 133 χώρες επισκέφτηκαν την έκθεση.

Στο περίπτερο της Κρήτης, συμμετείχαν 12 κρητικά οινοποιεία, ενώ σε ενιαίο wine bar που είχε στηθεί, οι επισκέπτες δοκίμασαν ετικέτες από τα 33 οινοποιεία του νησιού και πληροφορήθηκαν για τον Κρητικό αμπελώνα. Πλήθος επαγγελματιών επισκέφθηκαν το ενιαίο wine bar που υποστήριζε η οινοχόος Υρώ Κολιακουδάκη, μεταξύ των οποίων εισαγωγείς κρασιών από το Μπορντώ, την Γερμανία, το Παρίσι, το Λουξεμβούργο, οινοπαραγωγοί από τη Νότιο Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Αυστραλία, καθηγητές και φοιτητές από το πανεπιστήμιο Geisenheim, ξενοδόχοι από την Κύπρο, Οινοχόοι από την Γερμανία, την Χιλή, το Εκουαδόρ, τη Γαλλία, οινοδημοσιογράφοι, bloggers, εκπαιδευτές στον χώρο του κρασιού, άνθρωποι του Decanter και του Iwsc.

Το ιδιαίτερο γραφικό που δημιουργήθηκε για να πλαισιώσει την παρουσία των οινοποιών, έδινε χρήσιμες πληροφορίες για τις τοπικές ποικιλίες, τις οινοπαραγωγικές ζώνες ΠΟΠ και ΠΓΕ αλλά και για την μορφολογία του νησιού. Σε κάθε γευσιγνωσία που γινόταν στο wine bar οι επισκέπτες μπορούσαν να συνδυάσουν το κρασί τους με επιλεγμένα αλλαντικά της εταιρείας «Κασσάκη» και γραβιέρα ΠΟΠ Κρήτης που προσέφεραν τα μέλη του Δικτύου Κρητικού Τυριού. Κατά την διάρκεια της έκθεσης γινόταν συνεχής αναμετάδοση της παρουσίας των οινοποιών, μέσα από τα social media του Wines of Crete δίνοντας τον παλμό στο περίπτερο της Κρήτης.

Οι Οινοποιοί της Κρήτης συνεχίζουν τις δράσεις εξωστρέφειας, συμπληρώνοντας υφιστάμενες αγορές για το κρητικό κρασί και στοχεύοντας σε νέες μέσα από τέτοιες διεθνείς δράσεις. Οι συνέργειες αλλά και η επί χρόνια επιτυχημένη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με το Wines of Crete συνεχίζονται, στοχεύοντας πάντοτε στην προβολή της Κρήτης ως σημαντική οινοπαραγωγική περιοχή αλλά και ως οινικό προορισμό.

Ευχαριστούμε πολύ:

Περισσότερα Νέα