ΝΕΑ

Οι Master of Wine Στην Ελλάδα: η Αντίστροφη Μέτρηση

Πηγή Karakasis.MW

Λίγες μέρες μένουν για την επίσκεψη του Ινστιτούτου των Masters of Wine στην Ελλάδα με την παρουσία 20 μελών του (συν τον γράφοντα και τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW) σε ένα ταξίδι που διοργανώνεται από την Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου). Όπως έγραψα τον Ιούλιο στο Οι Master of Wine επιστρέφουν στην Ελλάδα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στην Αθήνα, την Κρήτη και τη Σαντορίνη από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου. Στους τρεις αυτούς οινικούς σταθμούς οι MWs θα επισκεφθούν αμπέλια, οινοποιεία και θα δοκιμάσουν περίπου 350 κρασιά από όλες τις οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας.

Οι 20 Masters of Wine που θα επισκεφθούν τη χώρα μας είναι από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στο χώρο του κρασιού, ανάμεσά τους ισχυρές προσωπικότητες της δημοσιογραφίας, του εμπορίου και της παραγωγής οίνου. Η παρουσία τους ξεφεύγει από το στερεοτυπικό τι θα γράψουν για εμάς που πολλές φορές, λανθασμένα κατ’ εμένα, επηρεάζει συμμετοχές και χορηγίες. Εντοπίζεται στον σκληρό πυρήνα του ελληνικού κρασιού, στο παρόν και το μέλλον, σε μία ειλικρινή ανατροφοδότηση για το επίπεδο των κρασιών. Μαζί με ευκαιρίες σε όλα τα επίπεδα για τα συμμετέχοντα 125 οινοποιεία.

Από την προηγούμενη επίσκεψη του Ινστιτούτου το 2013 το ελληνικό κρασί έχει ανέβει σίγουρα σκαλί(ά) σε θέματα ποιότητας, marketing αλλά και τιμής. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αυτή τη φορά τις ενστάσεις τους, τις συστάσεις τους και τις προτιμήσεις τους, σχόλια που θα μας βοηθήσουν να εξαπλώσουμε κι άλλο τη φήμη του ελληνικού κρασιού.

Περισσότερα Νέα