ΝΕΑ

Ο Διαγωνισμός Aπό Tο “Βορρά Στο Νότο… Και Αντιστρόφως”

Με την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού Καλλιτεχνικής Έκφρασης, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προπτυχιακού μαθήματος ‘Οινοτουρισμός και Ποτά’, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Από το Βορρά στο Νότο (κι αντιστρόφως): Αναπαριστώντας την ιδανική οινοτουριστική εμπειρία», την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 13.00, στην Αίθουσα ‘Ολυμπία’ του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν προπτυχιακοί φοιτητές/φοιτήτριες οι οποίοι/οποίες -κατά το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο- παρακολουθούσαν τα μαθήματα του Οινοτουρισμού στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (Κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας), και της κατεύθυνσης του Μάρκετινγκ στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγίου Νικολάου του ΤΕΙ Κρήτης.

Τα έργα αξιολογήθηκαν από μία ανεξάρτητη επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τα εξής μέλη:
Κυριάκος Αγγελάκος, Σκηνοθέτης
Χριστίνα Μπονάρου, Διδάκτορας Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Γιάννης Φάις, Φωτογράφος (Κρήτη)
Άλκης Τσορλίνης, Φωτογράφος (Βόρεια Ελλάδα)

Στόχος του Διαγωνισμού ήταν η εξοικείωση των φοιτητών/φοιτητριών με την έννοια της ολιστικής οινοτουριστικής εμπειρίας, η οποία, με βάση το «Υπόδειγμα των 4E» των Pine & Gilmore περιλαμβάνει τις ακόλουθες διαστάσεις:
1. Entertainment (Αναψυχή)
2. Educational (Επιμόρφωση)
3. Esthetic (Αισθητική)
4. Escapist (Φαντασία/Απόδραση)

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες στο Διαγωνισμό καλούνταν:
• να επισκεφτούν τις αμπελοοινικές περιοχές και τα οινοποιεία και να αποτυπώσουν σε τέσσερις φωτογραφίες τις παραπάνω διαστάσεις.
• να επιλέξουν ένα σχετικό λογοτεχνικό απόσπασμα για κάθε φωτογραφία/διάσταση.

Τέλος με την ευγενική υποστήριξη της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης και της Προέδρου κυρίας Κουράκη-, μεταξύ 16 και 28 Φεβρουαρίου 2018, όλα τα έργα των συμμετεχόντων στον Διαγωνισμό θα φιλοξενηθούν σε ένα από τα γυάλινα περίπτερα της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης.

Οι υπεύθυνοι του Διαγωνισμού: Μαρία Αλεμπάκη (Επιστημονική Συνεργάτιδα Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσ/νικης) και Νίκος Τριχάς (Επιστημονικός Συνεργάτης ΤΕΙ Κρήτης)

Περισσότερα Νέα