ΝΕΑ

Συμμετοχή του Wines of Crete στην έκθεση «National Geographic Food Festival» στο Λονδίνο.

Συμμετοχή του Wines of Crete στην έκθεση «National Geographic Food Festival» στο Λονδίνο.

Το Wines of Crete συμμετείχε μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης, στην έκθεση γαστρονομικού τουρισμού «National Geographic Food Festival», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Ιουλίου στο Λονδίνο.

Η έκθεση είχε ως θεματικό άξονα την τουριστική προβολή των προορισμών μέσα από το πρίσμα της γαστρονομίας και συγκεντρώνει περίπου 6.000 Βρετανούς επισκέπτες και δημοσιογράφους. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης συμπεριλάμβανε παρουσιάσεις τοπικών συνταγών από chef σε Masterclasses καθώς επίσης γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων.

Στους παρευρισκόμενους πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία Κρητικών κρασιών και τις δύο ημέρες από τον Κλέαρχο Κανελάκη sommelier που ζει και δραστηριοποιείται στο Λονδίνο. Το κρητικό κρασί και η ιστορία του εντυπωσίασε και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Η συμμετοχή της Κρήτης, ήταν μια ιδιαιτέρως σημαντική ευκαιρία γνωριμίας, προβολής, περαιτέρω ενδυνάμωσης και εδραίωσης της σύνδεσης του νησιού με το υψηλού επιπέδου βρετανικό κοινό, όπως είναι οι αναγνώστες του National Geographic. Συγκεκριμένα απευθύνεται σε κοινό με πάνω από 100.000 λίρες Αγγλίας ετήσιο εισόδημα νοικοκυριού, στην ηλικιακή ομάδα 55-64, κατά πλειοψηφία γυναίκες, που ενδιαφέρεται για πολιτισμό, φαγητό, ταξίδι περιπέτειας και τουρισμό πολυτέλειας.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις παρουσιάσεις της Περιφέρειας Κρήτης και ενημερώθηκε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, την κρητική γαστρονομία, το κρασί και τις δυνατότητες αναψυχής που προσφέρει το νησί στον επισκέπτη.

Φωτογραφίες: Νίκος Αλεξάκης

Αποσπάσματα από το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Κρήτης.

Περισσότερα Νέα