ΝΕΑ

Το Wines of Crete στα “Μαγειρέματα” στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. την Τετάρτη 27/9/2023

Το Wines of Crete στα “Μαγειρέματα” στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. την Τετάρτη 27/9/2023

Το μεγαλύτερο κρητικό τραπέζι στήνεται στον Άγιο Νικόλαο, με συντονιστή το Γιάννη Μπαξεβάνη και τη συμμετοχή βραβευμένων σεφ.

Το μεγαλύτερο τραπέζι κρητικής κουζίνας θα στηθεί την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 σε μια ξεχωριστή γιορτή στη γενέτειρα του κρητικού τουρισμού, τον Άγιο Νικόλαο.

Με το συντονισμό και την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Γιάννη Μπαξεβάνη τα «Κρητικά μαγειρέματα του δρόμου» κρατούν ζωντανή την παράδοση και επιχειρούν ένα μαγευτικό μείγμα με τις νέες τάσεις της ελληνικής κουζίνας.

Με την ενεργή παρουσία και στήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης και την φιλοξενία διακεκριμένων μαγείρων της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ), ο Δήμος Αγίου Νικολάου και η Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργανώνουν για πέμπτη φορά μια ξεχωριστή εμπειρία γευσιγνωστικών απολαύσεων για κάθε επισκέπτη και κάτοικο του Αγίου Νικολάου και της Κρήτης, προκειμένου να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Φιλοξενούμενοι σεφ: Μανόλης Παπουτσάκης, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Σωτήρης Ευαγγέλου, Γιάννης Λουκάκος, Νανά Γκαμπούρα, Μιλτιάδης Αρμένης, Δημήτρης Ρουσουνέλος, Μυρσίνη Λαμπράκη, Θεόδωρος Παυλίδης, Τάσος Ζησόπουλος, Γιώργος Μακρής, Τάσος Πρωτοψάλτης, Γιάννης Παναγιωτίδης, Μιχάλης Χάσικος, Γιάννης Κορνάρος, Αλέξανδρος Βρύσιας, Χρήστος Λάπας, Christian-Alain Llorca, Laurance Anne-Marie Caverzagny ep. Orengo και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης.

Μαζί τους μαγειρεύουν διακεκριμένοι μάγειρες από τα πολυάριθμα βραβευμένα εστιατόρια των ξενοδοχείων και των εστιατορίων της πόλης του Αγίου Νικολάου και της Ελούντας.

Όλοι οι μάγειρες προετοιμάζονται για να παρουσιάσουν δίπλα από την παραλία της Κιτροπλατείας, πάνω στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, ευφάνταστες μαγειρικές δημιουργίες με αφετηρία τις παραδοσιακές κρητικές γεύσεις, τα υλικά της κρητικής γης και τα παραδοσιακά φαγητά της κρητικής κουζίνας.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν πρωτότυπες συνταγές και «πειραγμένες» παραδοσιακές γεύσεις με μοναδικά υλικά της κρητικής γης, από ένα μεγάλο αριθμό σεφ και τις ομάδες τους, ενώ παράλληλα θα υπάρχει πληθώρα ετικετών των κορυφαίων ελληνικών κρασιών και μια μεγάλη ποικιλία από τον πολυβραβευμένο τα τελευταία χρόνια κρητικό αμπελώνα.

Τα φετινά «Κρητικά μαγειρέματα του δρόμου» θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, στις 7 το απόγευμα και εκτός από τη γευσιγνωσία θα περιλαμβάνουν βραβεύσεις ανθρώπων που έχουν καταγράψει σημαντική και διαχρονική προσφορά στον τοπικό τουρισμό. Συγκεκριμένα θα τιμηθεί για την προσφορά του, ο αείμνηστος Γιάννης Μπρόκος. Ταυτόχρονα θα τιμηθούν οι: Παναγιώτης Σπανός, Μανώλης Κριτσωτάκης, Μαρία Σαράφη, Μαρία Τζώρτζη και Γιώργος Πατσάκης.

Τα οινοποιεία μέλη μας που συμμετέχουν:

Οινοποιείο Αλεξάκης

Οινοποιείο Silva  – Δασκαλάκη

Οινοποιείο Διαμαντάκη

Οινοποιείο Δουλουφάκη Νίκου

Οινοποιείο DAF by Douloufaki Fereniki

Οινοποιείο ΕΑΣΗ

Κτήμα  Ζαχαριουδάκη

ΙΔΑΙΑ Οινοποιητική

Οινοποιείο Μαραγκάκη

Κτήμα Μενεξέ

Οινοποιείο Ντουράκη

Οινοποιείο Χαραλαμπάκη

Wines of Crete

Περισσότερα Νέα