ΝΕΑ

Το Wines of Crete στα «Μαγειρέματα του δρόμου» στον Αγ. Νικόλαο για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 27/9

Το Wines of Crete στα «Μαγειρέματα του δρόμου» στον Αγ. Νικόλαο για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 27/9

Το μεγαλύτερο τραπέζι κρητικής κουζίνας θα στηθεί την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου σε μια ξεχωριστή γιορτή στον Άγιο Νικόλαο και το Wines of Crete μαζί με οινοποιεία μέλη του θα είναι εκεί!

Τα οινοποιεία που συμμετέχουν:

 1. Wines of Crete – Θέση 32
 2. Οινοποιείο Silva – Δασκαλάκη – Θέση 21
 3. Οινοποιείο Διαμαντάκη – Θέση 41
 4. Οινοποιείο Διγενάκη – Θέση 26
 5. Οινοποιείο Δουλουφάκη – Θέση 4
 6. Οινοποιείο της ΕΑΣΗ – Θέση 38
 7. Οινοποιείο Ζαχαριουδάκη – Θέση 19
 8. Οινοποιείο Καραβιτάκη – Θέση 17
 9. Οινοποιείο Μαραγκάκη – Θέση 24
 10. Κτήμα Μενεξές – Θέση 36
 11. Οινοποιείο Μεταξάρη – Θέση 2
 12. Οινοποιείο Μπουτάρη | Scalarea Estate – Θέση 34
 13. Οινοποιείο Μηλιαράκη – Θέση 40
 14. Οινοποιείο Ντουράκη – Θέση 6
 15. Κτήμα Πατεριανάκη – Θέση 44
 16. Οινοποιείο Χαραλαμπάκη – Θέση 8

Πληροφορίες για την εκδήλωση:

Με το συντονισμό και την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Γιάννη Μπαξεβάνη τα «κρητικά μαγειρέματα του δρόμου» κρατούν ζωντανή την παράδοση και επιχειρούν ένα μαγευτικό μείγμα με τις νέες τάσεις της ελληνικής κουζίνας.

Με την ενεργή παρουσία και στήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης και την φιλοξενία διακεκριμένων μαγείρων της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ) διοργανώνει για τέταρτη φορά με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης μια ξεχωριστή εμπειρία γευσιγνωστικών απολαύσεων για κάθε επισκέπτη και κάτοικο του Αγίου Νικολάου και της Κρήτης, προκειμένου να τιμήσει τη γιορτή τουρισμού.

Φιλοξενούμενοι σεφ: Μανόλης Παπουτσάκης, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Σωτήρης Ευαγγέλου, Γιάννης Λουκάκος, Μιχάλης Χάσικος, Νανά Γκαμπούρα, Μιλτιάδης Αρμένης, Τάσος Ζησόπουλος, Γιώργος Μακρής, Ηλίας Μαμαλάκης, Edgar Bovier, Τάσος Παπαδάκης, Τάσος Πρωτοψάλτης, Vania Cebula και η Λέσχη Αρχιμαγείρων.

Μαζί τους μαγειρεύουν διακεκριμένοι μάγειρες από τα δεκάδες βραβευμένα εστιατόρια των ξενοδοχείων και των εστιατορίων της πόλης του Αγίου Νικολάου και της Ελούντας.

Όλοι οι μάγειρες προετοιμάζονται για να παρουσιάσουν δίπλα από την παραλία της Κιτροπλατείας, πάνω στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, ευφάνταστες μαγειρικές δημιουργίες με αφετηρία τις παραδοσιακές κρητικές γεύσεις, τα υλικά της κρητικής γης και τα παραδοσιακά φαγητά της κρητικής κουζίνας.

Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν πρωτότυπες συνταγές, «πειραγμένες» παραδοσιακές γεύσεις με μοναδικά υλικά της κρητικής γης, από 30 διαφορετικούς σεφ και τις ομάδες τους.

Παράλληλα θα υπάρχουν δεκάδες ετικέτες των κορυφαίων ελληνικών κρασιών και μια μεγάλη ποικιλία από τον πολυβραβευμένο τα τελευταία χρόνια κρητικό αμπελώνα.

Τα φετινά «μαγειρέματα του δρόμου» θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 στις 7 το απόγευμα και εκτός από τη γευσιγνωσία θα περιλαμβάνουν και βραβεύσεις ανθρώπων που έχουν καταγράψει σημαντική και διαχρονική προσφορά στον τοπικό τουρισμό.

Συγκεκριμένα θα τιμηθούν για την προσφορά τους οι αείμνηστοι: Νίκος Μαλλιαράκης,  Κώστας  Μαντωνανάκης,  Μιχάλης Γαρεφαλάκης, Edoardo Sgubin, Πάτερ Επιφάνειος.

Παράλληλα θα τιμηθούν οι: Γιάννης Μπαξεβάνης, Αλίκη Σπίθα-Μυλωνά, Γιάννης Σμπώκος.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά και θα την παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Μιχάλης Ατσαλάκης και Τζωρτζίνα Μαλλιαρόζη.

Περισσότερα Νέα