ΝΕΑ

Η Κρήτη Στο Top-10 Των … Οινο-προορισμών, Παγκοσμίως

Αναδημοσίευση απο το CretaLive.gr

Μαζί με τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Χιλή, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία … η Κρήτη!

Δεν είναι μόνο στα λόγια προορισμός για τους λάτρεις του κρασιού, η Κρήτη! Το ρεπορτάζ του vinepair.com, περιλαμβάνει το νησί στους καλύτερους 10 προορισμούς, ανά τον κόσμο, για τους οινόφιλους. Και μάλιστα τονίζεται ότι η Κρήτη είναι ένας οικονομικός προορισμός, ακόμη κι αν το ποσό που έχει κανείς στη διάθεσή του δεν είναι μεγάλο.

Η Κρήτη δεσπόζει στη λίστα, πλάι πλάι με προορισμούς σε χώρες με παράδοση στην παραγωγή κρασιού και με σταθερή θέση στον παγκόσμιο οινικό χάρτη, όπως η Γαλλία και η Ιταλία αλλά και με “νέες εισόδους” του νοτίου ημισφαιρίου.

Το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε προχθές καλεί τους φίλους του κρασιού να επισκεφθούν – μεταξύ άλλων και – την Κρήτη, αντί για τη-γεμάτη κόσμο, αλλά πάντα υπέροχη- Σαντορίνη χαρακτηρίζοντας μάλιστα την Ελλάδα, οικονομικό προορισμό. Σε μια σύντομη περιγραφή του νησιού, γίνεται αναφορά στις πανέμορφες παραλίες, την αρχιτεκτονική που παραπέμπει στο νησιωτικό στοιχείο αλλά και τα κοσμοπολίτικα αστικά κέντρα που προσφέρουν νυχτερινή ζωή και εστιατόρια. Αναφέρεται επίσης στην τάση αναβίωσης αρχαίων ποικιλιών σε συνδυασμό με τη γαστρονομία και μάλιστα παραθέτει τα… για τους ξένους, δύσκολα ονόματα των ντόπιων ποικιλιών.

Περισσότερα Νέα