ΝΕΑ

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού Γιορτάζεται Και Φέτος Στην Κρήτη!

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας, συμμετέχουν μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού και σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους.

Οι επισκέπτες των οινοποιείων θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αμπελοοινικές περιοχές, να γνωρίσουν τους Έλληνες οινοπαραγωγούς, να απολαύσουν το τοπίο στους πανέμορφους αμπελώνες, να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης οίνων, να δοκιμάσουν νέες και παλαιωμένες σοδειές, αλλά και να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου που μόλις ολοκληρώθηκε.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να μυηθείτε στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, να γνωρίστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και να δοκιμάσετε εξαιρετικά Επώνυμα Ελληνικά Κρασιά.,

Προγραμματίστε από τώρα την εκδρομή σας για την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και επισκεφθείτε ένα ή και περισσότερα οινοποιεία της Κρήτης. Όλο το πρόγραμμα με τα οινοποιεία που συμμετέχουν, το ωράριο και τις εκδηλώσεις θα το βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Wines of Crete www.winesofcrete.gr . Εκεί μπορείτε να βρείτε και τα συνεργαζόμενα εστιατόρια που συμμετέχουν στην δράση “Bring Your Own Wine”. Ο επισκέπτης θα μπορεί να απολαύσει το κρασί που αγόρασε από το οινοποιείο στο συνεργαζόμενο εστιατόριο, χωρίς επιπλέον χρέωση, προσκομίζοντας την απόδειξη αγοράς. Η εν λόγω δράση θα ισχύσει μόνο για την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.

Το “Wines of Crete” διοργανώνει και διαδικτυακό φωτογραφικό διαγωνισμό στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ημέρας Οινοτουρισμού. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Είσοδος ΔΩΡΕΑΝ

Τα οινοποιεία της Κρήτης που συμμετέχουν θα τα βρείτε παρακάτω:

Νομός Χανίων:

Οινοποιείο Αγίας Τριάδας

Το επισκέψιμο οινοποιείο της Αγίας της Τριάδας θα παραμείνει ανοικτό μέχρι τις 16:00

Οινοποιία Μανουσάκη

Η Οινοποιία Μανουσάκη για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού θα προσφέρει ένα κόκκινο κρασί (2ΜΑΖΙ) για δωρεάν γευστική δοκιμή στο οινοποιείο.

Οινοποιείο Ντουράκη

Οινοποιείο Πνευματικάκη

Νομός Ρεθύμνου:

Οινοποιείο Κλάδος

Στο Οινοποιείο Κλάδος, θα λειτουργήσει παράλληλα έκθεση ζωγραφικης και χειροτεχνιας με εργα της συμβολαιογραφου Στελλας Σκουλουδη.

Οινοποιείο Κουρκουλού

Νομός Ηρακλείου

Οινοποιείο Αλεξάκη

Οινοποιείο Νίκος Γαβαλάς

Οινοποιείο Silva – Δασκαλάκη

Οινοποιείο Διαμαντάκη

Οινοποιείο Διγενάκη

Οινοποιείο Ευφροσύνη

Οινοποιείο Ιδαία Οινοποιητική

Οινοποιείο Λυραράκη

Παράλληλες εκδηλώσεις:

➩ 12:00 – 13:30 ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:
ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ με τον Γιάννη Παπαδόπουλο (Γιουβάν) παρουσιάζει τη χαρούμενη κωμωδία: “Η ταβέρνα του Καραγκιόζη”

➩ 12:00 – 13:30 WINE + CHOCOLATE: A LOVE AFFAIR:
Επιλεγμένα κρασιά συνδυάζονται με τα μοναδικά χειροποίητα σοκολατάκια του pastry chef Θέμου Ρήγα του ζαχαροπλαστείου Lubo σε ένα παιχνίδι γευστικής αρμονίας με όρους… ανατρεπτικούς.

➩ 12:00 & 15:00 Ξενάγηση στους αμπελώνες, το μουσείο γηγενών ποικιλιών και το κελάρι με τα δρύινα βαρέλια.

✦ Τη μουσική που θα συνοδεύει το κρασί θα αναλάβει με τις επιλογές του ο dj Konstantinos Roditakis.

Οινοποιείο Αφοί Μαραγκάκη

ΜΙΝΩΣ – Οινοποιείο Μηλιαράκη

Κτήμα Πατεριανάκη

Το Κτήμα Πατεριανάκη θα είναι ανοικτό από τις 11:00 μέχρι τις 19:00

Οινοποιείο Στυλιανού

Περισσότερα Νέα