ΝΕΑ

Γευσιγνωσία Κρητικού Κρασιού Κάτω Από Τα Αστέρια, Στο Φρούριο Φορτέτζα Στο Ρέθυμνο, Το Σάββατο 30 Ιουνίου

Το Σάββατο 30 Ιουνίου, οινόφιλοι αλλά και επαγγελματίες του οίνου, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν, κάτω από το φως του φεγγαριού, κρητικό κρασί από τα μέλη του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης. Για πρώτη φορά, το φρούριο Φορτέτζα, ανοίγει τις πόρτες του για μια βραδιά γεμάτη κρητικό κρασί! Η εκδήλωση γευσιγνωσίας αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Ρεθύμνης και του “Wines of Crete” και γίνεται στο πλαίσιο της ανακήρυξης του Ρεθύμνου, ως «Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οινοπαραγωγών Πόλεων RECEVIN.

Είκοσι τρία οινοποιεία από όλη την Κρήτη θα βρεθούν στο Ρέθυμνο και, από τις 19:30 μέχρι τις 23:30, ο επισκέπτης θα μπορεί να δοκιμάσει κρασί από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, νέες και παλαιές εσοδείες, αλλά και να γνωρίσει από κοντά τους ανθρώπους πίσω από την «ετικέτα». Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν επίσης και εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Δικτύου RECEVIN, οι οποίοι θα συμμετέχουν ενεργά και στη Γιορτή Κρητικής Διατροφής, που πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο 1-7 Ιουλίου, στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνης με συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας και του Επιμελητηρίου και Δήμου Ρεθύμνης. Η εκδήλωση γευσιγνωσίας αποτελεί εναρκτήρια δράση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, στo πλαίσιο της διάκρισης «Ρέθυμνο, Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018». Μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης είναι το wine hotel «La Grotta».

Τη γευσιγνωσία θα συνοδέψουν με Μεσογειακή τζαζ, ο κιθαρίστας Δημήτρης Κολιακουδάκης και ο τρομπετίστας Αχιλλέας Παπακώστας. Γενική είσοδος 5 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται ποτήρι γευσιγνωσίας).

Τα οινοποιεία που συμμετέχουν:

Οινοποιείο Αγγελάκη

Οινοποιείο Αλεξάκη

Οινοποιείο Νίκος Γαβαλάς

Οινοποιείο Διαμαντάκη

Οινοποιείο Διγενάκη

Οινοποιείο Δουλουφάκη

Οινοποιείο Ευφροσύνη

Οινοποιείο Ζαχαριουδάκη

Οινοποιείο Ιδαία Οινοποιητική

Οινοποιείο Καραβιτάκη

Κτήμα Τοπλού

Οινοποιείο Κλάδου

Οινοποιείο Λυραράκη

Οινοποιία Μανουσάκη

Οινοποιείο ΜΙΝΩΣ – Μηλιαράκη

Οινοποιείο Μπουτάρη

Οινοποιείο Ντουράκη

Οινοποιείο Παρασκευάς

Κτήμα Πατεριανάκη

Ρους Οινοποιία Ταμιωλακη

Οινοποιείο ΑΦΟΙ Στραταριδάκη

Οινοποιείο Στυλιανού

Οινοποιείο Τιτάκη

Zazazu

Περισσότερα Νέα