ΝΕΑ

Με μεγάλη επιτυχία η Έκθεση Κρητικού Κρασιού στο Φρούριο Φορτέτζας στο Ρέθυμνο.

Με μεγάλη επιτυχία η Έκθεση Κρητικού Κρασιού στο Φρούριο Φορτέτζας στο Ρέθυμνο.

Η επιστροφή της έκθεσης Κρητικού κρασιού στο Φρούριο Φορτέτζας στο Ρέθυμνο, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το οινόφιλο και επαγγελματικό κοινό την αγκάλιασε με θέρμη και πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Οινοποιών της Κρήτης. Σε μια συνδιοργάνωση με το Δήμο Ρεθύμνης και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν παράλληλα ποιοτικά κρητικά τυριά με το σήμα «Κρήτη» και τα συνδύασαν με το κρασί τους.

Η Μαίρη Λιονή, Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου ανέφερε σχετικά: Με  τη συνδρομή όλων των συντελεστών και κυρίως της τοπική κοινωνίας, έχουμε καταφέρει  να αναδείξουμε την ποιότητα και καινοτομία των Κρητικών προϊόντων  και να παντρέψουμε την προβολή τους με την ανάδειξη των πολιτιστικών μας  χαρακτηριστικών και να συνθέσουμε έτσι την ταυτότητα της Κρήτης, που ξεχωρίζει για την αυθεντικότητά της. Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει το Κρητικό κρασί και τους παραγωγούς του σε όλες τις δράσεις προώθησης και δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε και από αυτή την εκδήλωση. Το Ρέθυμνο είναι μία πόλη που μπορεί να φιλοξενήσει τέτοια οινογαστρονομικά γεγονότα και να δώσει ακόμα έναν λόγο στον επισκέπτη να απολαύσει τον προορισμό.

Ο Θωμάς Κρεβετζάκης, Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου σε Θέματα Πολιτισμού δήλωσε: «Ζήσαμε ακόμα μία εξαιρετική βραδιά παρέα με τους οινοποιούς του τόπου μας και χαιρόμαστε που επιστρέψαμε δυναμικά μετά από 4 χρόνια στο επιβλητικό φρούριο Φορτέτζας. Σταθεροί στην δέσμευσή μας για την προώθηση του κρητικού κρασιού με δράσεις όπως η Γιορτή Κρητικής Διατροφής, αλλά και μέσω της ομάδας «Rethymno Ευρωπαϊκή Πόλη του κρασιού 2018», συνεχίζουμε να προσφέρουμε στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης μας, ποιοτικές εκδηλώσεις γαστρονομίας και πολιτισμού, συνδιοργανώνοντας την έκθεση αυτή μαζί με το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης».

Ο Σταύρος Τζεδάκης Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ανέφερε: «Συμμετείχαμε σε ακόμα μία δράση του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης προωθώντας τα ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα του νησιού μας. Τα μέλη μας με το σήμα «Κρήτη» βρέθηκαν στην έκθεση προσφέροντας κρητικό τυρί, για να συνδυάσουν οι παρευρισκόμενοι με το κρασί των οινοποιών μας και να προσφέρουμε μαζί μία μοναδική εμπειρία. Τέτοιες δράσεις θα μας βρίσκουν πάντα συνοδοιπόρους

Η Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη, Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή τομέα, δήλωσε: «Η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται πάντα δίπλα στο Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, υποστηρίζοντας κάθε δράση για την ανάδειξη του Κρητικού Αμπελώνα. Το κρασί είναι αναπόσπαστο μέρος, άλλωστε, της κρητικής κουζίνας και του γαστρονομικού μας  πολιτισμού. Σκοπός μας είναι να κάνουμε γνωστό ότι η Κρήτη αποτελεί έναν από τους πιο ποιοτικούς οινοτουριστικούς προορισμούς του κόσμου. Σε τέτοιες συνεργασίες που προωθούν τον προορισμό «Κρήτη» θα μας βρίσκουν πάντα αρωγούς

Από την πλευρά του Δικτύου Οινοπαραγωγών, ο Νίκος Μηλιαράκης, πρόεδρος του Δ.Ο.Ν.Η., αναφέρει: «Χαιρόμαστε που επιστρέψαμε στο Ρέθυμνο και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Ρεθύμνης, καθώς επίσης τους συνεργάτες και τους εθελοντές του Δήμου για την άψογη συνεργασία στην διοργάνωση της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε φυσικά την Περιφέρεια Κρήτης που στήριξε και αυτή τη δράση και την βρίσκουμε πάντα συνοδοιπόρο μας. Δίνουμε το επόμενο ραντεβού στο Ρέθυμνο, το καλοκαίρι του 2024».

Περισσότερα Νέα