ΝΕΑ

Εντυπωσίασαν Τους Χιλιάδες Επισκέπτες Οι Οινοποιοί Της Κρήτης Στην Έκθεση «ΟιΝοτικά» Με Τις Σπάνιες Γεύσεις Και Τα Αρώματα Των Τοπικών Κρασιών

Πάνω από 3.000 άτομα επισκέφθηκαν την έκθεση «ΟΙΝΟΤΙΚΑ» που ολοκληρώθηκε σήμερα Δευτέρα και που για 3 ημέρες κατακλύστηκε από χρώματα, αρώματα και γεύσεις των φημισμένων Κρητικών παραδοσιακών κρασιών.

Η έκθεση που σημείωσε μεγάλη επιτυχία περιελάμβανε παράλληλα ειδικό σεμινάριο για την Κρητική αμπελουργία, τις τοπικές ποικιλίες, την ανάδειξη της Κρητικής κουζίνας και οργανώθηκε από τους Οινοποιούς της Κρήτης (Wines of Crete), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στις Μαλάδες Ηρακλείου.

Η έκθεση αποτελεί θεσμό, αφού γίνεται για έβδομη συνεχόμενη χρονιά με τους οινοποιούς της Κρήτης να παρουσιάζουν στους επισκέπτες τις ετικέτες του Κρητικού Αμπελώνα και να τους «μυούν» στα μυστικά του Κρητικού κρασιού.

Στελέχη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ενημέρωναν τους επισκέπτες της έκθεσης για το Σήμα «Κρήτη» για τα πιστοποιημένα προϊόντα και τις πιστοποιημένες επιχειρήσεις (εστιατόρια και ξενοδοχεία) με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας».

Η προσέλευση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη ενώ την έκθεση επισκέφθηκαν βουλευτές, δήμαρχοι, τοπικές αρχές, φορείς, ο δε Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μίλησε με τους Οινοποιούς και αναφέρθηκε στην επιτυχία του θεσμού αλλά και στις στοχευμένες δράσεις των Οινοποιών.

«Οι Οινοποιοί της Κρήτης καταβάλλουν σπουδαία προσπάθεια τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη του Κρητικού Αμπελώνα και των τοπικών ποικιλιών, του πολιτισμού, της παράδοσης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Η Περιφέρεια Κρήτης, πρόσθεσε, «συνεργάζεται και στηρίζει κάθε προσπάθεια και δράση που αναδεικνύει και προβάλλει τα Κρητικά προϊόντα, τον πρωτογενή τομέα του νησιού, τις καλλιέργειες, την επιχειρηματικότητα-μεταποίηση. Παράλληλα σε συνεργασία με τους φορείς υλοποιούμε το «πάντρεμα» του αγροτικού τομέα με τον πολιτισμό και τον τουρισμό».

Ο πρόεδρος του δικτύου Οινοποιών Ηρακλείου Νίκος Μηλιαράκης επεσήμανε από την πλευρά του ότι «η Περιφέρεια, οι φορείς, ο κόσμος, έχουν αγκαλιάσει την έκθεση. Το μήνυμα-τρίπτυχο που στέλνουν τα «ΟΙΝΟΤΙΚΑ» είναι εμπιστευτείτε-αναδείξτε-διαδώστε τις μοναδικές Κρητικές ποικιλίες οίνου». Είναι-είπε ο κ. Μηλιαράκης- μια έκθεση θεσμός που εμείς θα συνεχίσουμε και θα δίνουμε το παρόν μας σε εκθέσεις εντός και εκτός Κρήτης, αλλά και στο εξωτερικό όπως από μεθαύριο στη μεγάλη έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο.

Μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες:

– Της έκθεσης ΕΔΩ

– Των γαστρονομικών δρώμενων ΕΔΩ

– Του σεμιναρίου ΕΔΩ

Πηγή: Περιφέρεια Κρήτης

Περισσότερα Νέα