ΝΕΑ

Έκθεση “ΟιΝοτικά” 11 και 12 Μαρτίου 2012

Οι οινοποιοί της Κρήτης ετοιμάζονται για τέταρτη συνεχή χρονιά να καλωσορίσουν τους φίλους του κρητικού αμπελώνα στην Έκθεση «ΟΙΝΟΤΙΚΑ», που θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Μαρτίου 2012, στον χώρο εκδηλώσεων, «Κήπο των Αισθήσεων» στους Μαλάδες

Ορμώμενοι από την ευρεία απήχηση της έκθεσης τα τρία προηγούμενα έτη, οι οινοποιοί μας προσκαλούν να περιηγηθούμε μαζί τους στις διαδρομές του κρασιού και να γνωρίσουμε τα μυστικά του, τις δυνατότητες του και τη δυναμική του αλλά και τον ξεχωριστό του χαρακτήρα ενώ υπόσχονται νέες εκπλήξεις μέσα από παράλληλες εκδηλώσεις, που στόχο έχουν την ενημέρωση και την ανάπτυξη προβληματισμών σχετικά με την πορεία και το μέλλον του κρασιού στην Κρήτη.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν κρασιά παλιάς και νέας εσοδείας από 24 διαφορετικά οινοποιεία του νησιού, να έρθουν σε επαφή με τους παραγωγούς τους, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες σχετικά με την προώθηση, την ποιοτική αναβάθμιση και την προβολή ενός από τα βασικότερα προϊόντα του νησιού και να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα της οινοποίησης.

Η φετινή έκθεση θα εμπλουτιστεί με παράλληλες ενέργειες Πιο συγκεκριμένα:

  • η ομαδοποιημένη παρουσίαση των γλυκών κρασιών της Κρήτης, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη αντίληψη για το συγκεκριμένο είδος.
  • Οργανωμενο πωλητηριο κρητικου κρασιου εντος του χώρου της εκθεσης
  • Την Κυριακή 12.00-14.00, ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργει για τους επισκέπτες της εκθέσης, γλυκα εδεσμάτα από κρητικες πρώτες ύλες,
  • Τη Δευτέρα 12 Μαρτίου και ώρα 10.00 π.μ, θα πραγματοποιηθεί μια δίωρη συνέντευξη και παρουσίαση του επιχειρησιακού προγράμματος ΚΟΑ , στο πλαίσιο του οποίου έλαβαν μέρος τα δίκτυα της Κρήτης και το Επιμελητηριο Ηρακλείου. Καλεσμένοι της συγκεκριμένης εκδήλωσης θα είναι οι τοπικές αρχές τα Επιμελητήρια και τα τοπικά ΜΜΕ .

Σας περιμένουμε λοιπόν να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας και να απολαύσουμε κρασιά που έγιναν με μεράκι και πολλή αγάπη από τους οινοποιούς του νησιού.

Κυριακή, 11/3/2012: Είσοδος για όλους τους οινόφιλους 11.00-21.00

Δευτέρα, 12/3/2012 από 12.00 – 16.00 μόνο για επαγγελματίες
16.00 – 21.00 για όλους τους οινόφιλους

Περισσότερα Νέα