ΝΕΑ

Έκθεση Φωτογραφίας Και Παρουσία του «Κρητικού Αμπελώνα» Στην Μυρτιά (Βαρβάροι) 20-22 Νοεμβρίου 2015

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τίτλο «7 Σημεία»,με διοργανωτές το Δικτύο Αναπτυξιακών Εταιριών Νησιωτικής Ελλάδας «Νήσων Περίπλους» και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης θα βρίσκεται στην Μυρτιά (Βαρβάροι) του Ν.Ηρακλείου, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, για να σας «ταξιδέψει» με μεθυστικά αρώματα και ιδιαίτερες γεύσεις εμφιαλωμένου κρητικού οίνου.

Παράλληλα, οι οινοποιοί της Κρήτης παρουσιάζουν, για πρώτη φορά, μια πρωτόγνωρη, για το οινόφιλο κοινό έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Κρήτη: Άμπελος & Οίνος». Μέσα από το φωτογραφικό υλικό του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης, συνδυασμένο με αποφθέγματα του Ν. Καζαντζάκη για το κρασί από τα συγγραφικά του δημιουργήματα, ξεδιπλώνεται μια ενδιαφέρουσα οινική «ιστορία» γύρω από τα εδαφολογικά και κλιματολογικά χαρακτηριστικά του τόπου καθώς παράλληλα εκτυλίσσεται ο κύκλος ζωής του κρητικού αμπελώνα, παραδίδοντας έπειτα την σκυτάλη στα «έμπειρα» χέρια των Κρητών οινοποιών για να δημιουργήσουν, με ζήλο και αδιάλειπτο μεράκι, το εμφιαλωμένο κρασί της Κρητικής γης.

Α) Παρουσία «Κρητικού Αμπελώνα» σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο

Μπορείτε να μας επισκεφθείτε από τις 19.00 έως και τις 21:00, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, στην πλατεία του Μουσείου «Νικος Καζαντζάκης».

Β) Εκθεση Φωτογραφίας « Κρήτη:Αμπελος & Οίνος»

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο καφενείο του Γ.Κουκάκη, γειτονικά της πλατείας του Μουσείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Ώρες λειτουργίας:10:00 -18:00 Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 και,

11:30 -18:00 Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ 7 Σημεία, Μυρτιά Ηρακλείου 20-22/11/2015

Κατεβάστε ΕΔΩ το πρόγραμμα.

Περισσότερα Νέα