ΝΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Ο.Τ.Α. ΗΡΑΚΛΕΙΟ Α.Ε. – Δαφνές, στο προσκήνιο τα αμπελοτόπια και οι οίνοι της περιοχής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Ο.Τ.Α. ΗΡΑΚΛΕΙΟ Α.Ε. – Δαφνές, στο προσκήνιο τα αμπελοτόπια και οι οίνοι της περιοχής

Συμβάλλοντας στην επιτυχία των δράσεων των τοπικών κοινωνιών με στόχο την ανάδειξη και την προβολή των αναπτυξιακών και πολιτιστικών τους χαρακτηριστικών, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΕ,   σας προτείνει να συμμετέχετε σε τρεις δράσεις για την προβολή της Προστατευόμενης Περιοχής Προέλευσης ΔΑΦΝΕΣ το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023, στα πλαίσια της ετήσιας δράσης του  Πολιτιστικού Συλλόγου Δαφνών «Γιορτή κρασιού Δαφνών».

Α. Ανοιχτά Οινοποιεία: Σάββατο, 8 Ιουλίου 2023 και ώρα 18.00μμ έως 20.00μμ

Τα οινοποιεία Amargiotakis Winery, DAF wines by Douloufaki Fereniki και Louloudis Winery ανοίγουν τις πόρτες τους για να υποδεχτούν το κοινό για γευστική δοκιμή των τοπικών ποικιλιών. Με μια άμεση επαφή θα γνωρίσουμε τα οινοποιεία, τις τοπικές ποικιλίες, τα προϊόντα τους και τους ανθρώπους που τα δημιουργούν.

Β. Ξενάγηση στην αμπελοοινική περιοχή των Δαφνών, Κυριακή, 9 Ιουλίου 2023 και ώρα 9.30πμ

Κυριακή πρωΐ, στις 9.30 π.μ. συγκεντρωνόμαστε στον κεντρικό δρόμο πριν την είσοδο του χωριού (περιοχή Κακό Πουλί, εκεί που συναντούμε την πρώτη πινακίδα σήμανσης ΔΑΦΝΕΣ) και αναχωρούμε με τα αυτοκίνητα για την περιοχή Σταυρό. Ο δρόμος μέχρι τον Σταυρό είναι πλήρως βατός για τα επιβατικά αυτοκίνητα. Εκεί σταθμεύομε και περπατάμε σε μια περιοχή με πανοραμική θέα τριών κατευθύνσεων ανάμεσα από αμπέλια, με ξενάγηση στις διάφορες ποικιλίες οινοποίησης, τις διαφορές τους, τις ιδιαιτερότητες κάθε ποικιλίας αλλά και τις προσπάθειες γεωργών και οινοποιών να αξιοποιήσουν τα χαρακτηριστικά του τόπου και των ποικιλιών του για άριστα αποτελέσματα στην οινοποίηση.

Ενδυμασία καλοκαιρινού περιπάτου με ηλιοπροστασία.

Γ.Ομιλία παρουσίασης της ποικιλίας Λιάτικό, πλατεία Δαφνών, Κυριακή, 9 Ιουλίου 2023

Αμέσως μετά την ξενάγηση στα αμπελοτόπια των Δαφνών, στην πλατεία του χωριού ο οινολόγος Χαρκούτσης Γιάννης θα παρουσιάσει τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας Λιάτικο και θα ακολουθήσει γευσιγνωσία οίνων από Λιάτικο για την καλύτερη γνωριμία με την ποικιλία.

Περισσότερα Νέα