ΝΕΑ

Αυλαία Για την ΟιΝοτικά Ηρακλείου 2019, Με 2.200 Επισκέπτες

Με 2.200 επισκέπτες, Επαγγελματίες και Οινόφιλους, ολοκληρώθηκε το περασμένο τριήμερο (23/2-25/2), η 12η Έκθεση ΟιΝοτικά, από το Δίκτυο Οινοποιών Νομού Ηρακλείου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία στηρίζει ενεργά, την δράση των Κρητών Οινοποιών, για ακόμη μια χρονιά.

Τα 31 Οινοποιεία από όλη την Κρήτη, που συμμετείχαν ως εκθέτες, ήταν τα παρακάτω:

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ, ΚΡΑΣΙΑ ΔΙΓΕΝΑΚΗΣ, ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΛΑΔΟΣ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ SILVA-ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΓΓΕΛΑΚΗ,ΚΤΗΜΑ ΜΙΧΑΛΑΚΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑΚΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΛΟΥΛΟΥΔΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗ, ΚΤΗΜΑ ΓΑΒΑΛΑ, ΚΤΗΜΑ ΣΤΡΑΤΑΡΙΔΑΚΗ, ΚΡΑΣΙΑ ΜΙΝΩΣ-ΜΗΛΙΑΡΑΚΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΝΩΣΚΕΛΗ, ΚΡΑΣΙΑ ΤΙΤΑΚΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΤΟΥΡΑΚΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ, ΚΤΗΜΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΛΕΞΑΚΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ, ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ, ΚΤΗΜΑ ΤΟΠΛΟΥ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΛΥΡΑΡΑΚΗΣ, ZAZAZU, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ, ΙΔΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ, ΚΤΗΜΑ ΠΑΤΕΡΙΑΝΑΚΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ

Επίτιμοι καλεσμένοι του Δικτύου Οινοποιών :

Οι 2 Καλύτεροι Σομελιέ – Οινοχόοι της Ελλάδας, Άρης Σκλαβενίτης (1ος Νικητής) και Αλέξανδρος Μπουζίκας (2ος), νικητές του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για τον Καλύτερο Οινοχόο του 2019, οι οποίοι δοκίμασαν πάνω από 310 Κρητικές Ετικέτες, σχολιάζοντας την εξαιρετική δυναμική του Κρητικού Αμπελώνα

Βρείτε εδώ το άρθρο του κ. Σκλαβενίτη στο περιοδικό “Οινοχόος”, έπειτα από την επίσκεψη του στην έκθεση.

Ο Καθηγητής Στέφανος Κουνδουράς, εισηγητής του επιμορφωτικού σεμιναρίου με θέμα «Κλάδεμα της Αμπέλου – Γηγενών Ποικιλιών», το οποίο παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, 80 αμπελουργοί της Κρήτης.

Ο κ. Στάθης Σάλτας, εισηγητής δυο (2) επιμορφωτικών σεμιναρίων, σε συνεργασία με την WSPC – Wine & Spirit Professional Center, τα οποία παρακολούθησαν 80 Επαγγελματίες και Οινόφιλοι.

Ο γνωστός chef, Χρήστος Λάπας και ο βραβευμένος Chef, με 2 αστέρια Michelin, Άγγελος Λάντος , μαγείρεψαν εδέσματα ζωντανά στο stage της ΟιΝοτικά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η Ομαδοποιημένη παρουσίαση Οίνων από την Κρητική Ποικιλία «Βιδιανό», στην Πλατεία Γευσιγνωσίας της Έκθεσης. Μια ευκαιρία, για τους επισκέπτες να δοκιμάσουν και να γνωρίσουν την δυναμική και την πολυμορφικότητα της ποικιλίας.
Δυναμικό «παρών» έδωσαν επίσης το Δίκτυο Κρητικού Τυριού, καθώς επίσης και οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, οι οποίοι παρουσίασαν μοναδικές λιχουδιές και δημιουργικά κεράσματα για τους επισκέπτες.
Επίσης, αξίζει να αναφερθεί, ότι μέρος των εσόδων της έκθεσης, πρόκειται να διατεθούν για την ενίσχυση των δράσεων του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Αγιος Σπυρίδωνας».
Το Δίκτυο Οινοποιών Ν. Ηρακλείου ευχαριστεί θερμά τους επισκέπτες, Επαγγελματίες και Οινόφιλους, που για ακόμα μια χρονιά στήριξαν την εκδήλωση ΟιΝοτικά, με την παρουσία τους, ανανεώνοντας το Οινικό Ραντεβού του Νότου, στην ΟιΝοτικά του 2020.

#OiNotika
Η Κρήτη στο Ποτήρι σας!

Περισσότερα Νέα