Ρους Ερυθρός | Ρους Οινοποιία Ταμιωλακη


Ρους Ερυθρός

Βαθύ κόκκινο χρώμα με ρουμπινί απόχρωση. Το μπουκέτο αναδεικνύει τα τυπικά αρώματα και των δύο ποικιλιών. Νότες ελιάς και πιπεριού δένουν με χαρακτήρες φρούτων όπως το κεράσι και το κασίς. Η παρουσία του βαρελιού εκδηλώνεται με νότες βανίλιας και τοσταρισμένου ψωμιού. Στο στόμα, οι τανίνες ισορροπούν γευστικά με την αλκοόλη και την οξύτητα και το αποτέλεσμα είναι ένα στρόγγυλα δομημένο κρασί. Η αρωματική επιστροφή της επίγευσης είναι φρουτώδης. 

Χρώμα Κρασιού
Κόκκινο
Κατηγορία ως προς την περιεκτικότητα σε αζύμωτα σάκχαρα
Ξηρός
Αλκοόλη
14%
Περιεχόμενο Φιάλης
750ml

Επιπλέον Πληροφορίες

Αμπελώνας - Μικροκλίμα
Ιδιόκτητος εντός κτήματος
Έτος φύτευσης αμπελώνα
1999
Καλλιεργητικές Τεχνικές
Διαμορφωση σε γραμμικό σύστημα με κλάδεμα Royat. Αποστάσεις φύτευσης 1,4m x 2,4m. Ακαλλιέργεια εδάφους.
Περίοδος Τρύγου
5-15 Σεπτεμβρίου
Τύπος Καλιέργειας
Συμβατική
Βραβεία
Syrah-Κοτσιφάλι 2005 : α)Trophée Prestige στον διαγωνισμό Citadelles du Vin του Bordeaux β)Ασημένιο μετάλλιο στον Διαγωνισμό Βιολογικού Κρασιού “Eco Festival” Syrah-Κοτσιφάλι 2006 : Ασημένιο Μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης
Κατηγορία ως προς την περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα
Ήσυχος
Ποικιλίες Κρασιού
Syrah 30, Κοτσιφάλι 70
Μέθοδος οινοποίησης
Προζυμωτική εκχύλιση για 2-4 ημέρες. Αλκοολική ζύμωση σε θερμοκρασία 20-22C. Εφαρμογή "pigeage" για ήπια εκχύλιση.
Διάρκεια παλαίωσης σε βαρέλι (μήνες)
12
Προτεινόμενος χρόνος παλαίωσης στη φιάλη (μήνες)
72
Εκατόλιτρα
75
Αρμονία Γεύσεων
Δένει ιδανικά με την ατέλειωτη ποικιλία των ψητών, κοκκινιστών και κρασάτων πιάτων της κρητικής κουζίνας.

Κορυφή