Prinos Rosé - Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη "Κρήτη" | Οινοποιείο Διαμαντάκης


Prinos Rosé - Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη


Η επιλογή των δυο συγκεκριμένων ποικιλίων Syrah και Μανδηλάρι είχε σαν στόχο τη δημιουργία ενός κρασιού με δυναμικότητα και πλούτο για άμεση κατανάλωση. Το ανοιχτό κόκκινο χρώμα του θυμίζει κόκκους ροδιού. Το άρωμα παραπέμπει σε ώριμα κόκκινα φρούτα (κεράσια). Η γεύση του είναι ερκετά δροσερή και ισορροπημένη με λεπτεπίλεπτες τανίνες, ευχάριστη οξύτητα και μεγάλη διάρκεια επίγευσης.

 

Χρώμα Κρασιού
Ροζέ
Κατηγορία ως προς την περιεκτικότητα σε αζύμωτα σάκχαρα
Ξηρός
Αλκοόλη
13%
Περιεχόμενο Φιάλης
750ml

Επιπλέον Πληροφορίες

Αμπελώνας - Μικροκλίμα
Αμπελώνας Τροχάλα & Βορός 
Έτος φύτευσης αμπελώνα
2002, 2005
Περίοδος Τρύγου
1-20 Σεπτεμβρίου
Βραβεία

Decanter World Wine Awards 2014

Prinos Rosé 2013, χάλκινο μετάλλιο

Berliner Weine Trophy 2015

Prinos Rosé 2014, ασημένιο μετάλλιο   

Decanter World Wine Awards 2016

Prinos Rosé 2015, χάλκινο μετάλλιο

Thessaloniki International Wine Competition 2018

Prinos Rose 2017, ασημένιο μετάλλιο 

Decanter World Wine Awards 2018

Σύσταση για Prinos Rose 2017 

Wine Olymp Awards 2018

Έπαινος για Prinos Rose 2017

Wine Olymp Awards 2019

Prinos Rose 2018, χάλκινο μετάλλιο

 

Ποικιλίες Κρασιού
Syrah 70%, Μαντηλάρι 30%
Μέθοδος οινοποίησης

Ξεχωριστή οινοποίηση για κάθε ποικιλία σταφυλιού. Η αλκοολική ζύμωση γίνεται υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία στους 16οC ενώ ακολουθείται τρίμηνη ωρίμανση στις οινολάσπες (sur lies fines) πριν την εμφιάλωση.

Προτεινόμενος χρόνος παλαίωσης στη φιάλη (μήνες)
6
Θερμοκρασία σερβιρίσματος (oC)
10-12oC
Συσκευασία φιαλών
750ml
Αρμονία Γεύσεων

Σερβίρεται σε θερμοκρασία 10-12οC. Συνοδεύει παραδοσιακά κρητικά εδέσματα όπως χοχλιοί, σφακιανή πίτα, καλτσούνια, σαλάτες και ζυμαρικά με ελαφριά σάλτσα ντομάτας.


Κορυφή