NOSTOS ROUSSANNE | Μανουσάκη Οινοποιία – NOSTOS WINES


NOSTOS ROUSSANNE

Χρώμα λαμπερό, μέτριο προς βαθύ λεμονοπράσινο, με αργά και πλούσια δάκρυα. Μύτη μέτριας προς υψηλής εντάσεως, με ώριμα λευκόσαρκα φρούτα, κερήθρα, αποξηραμένα άνθη, βούτυρο και βανίλια. Πυκνό, γεμάτο και πολύπλοκο στόμα, με λιπαρότητα και έντονη αρωματική διάσταση που εστιάζεται και πάλι στο λευκόσαρκο φρούτο. Επίγευση μακριά όπου κυριαρχούν η βανίλια,το μέλι και το ελαφρά καπνισμένο ξύλο. Έτοιμο προς κατανάλωση τώρα. Θα εξελίσσεται για τα επόμενα 3-5 χρόνια και, φτάνοντας στο απόγειό του, θα μείνει εκεί τουλάχιστον για μία 4ετία.

Χρώμα Κρασιού
Λευκό
Κατηγορία ως προς την περιεκτικότητα σε αζύμωτα σάκχαρα
Ξηρός

Επιπλέον Πληροφορίες

Αμπελώνας - Μικροκλίμα


Έδαφος: Σχιστολιθικό, αμμοαργιλλοπηλώδες, σε υψόμετρο 350 και 600 μέτρων.

Διαμόρφωση αμπελώνα: : Κυπελοειδής, γραμμικός σε διπλό κορδόνι Royat και απλό Guyot.

Περίοδος Τρύγου
Τρύγος: 15-25 Αυγούστου
Τύπος Καλιέργειας
Βιολογική
Κατηγορία ως προς την περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα
Ήσυχος
Ονομασία Προέλευσης
Επιτραπέζιος
Ποικιλίες Κρασιού
Roussanne
Μέθοδος οινοποίησης

Ζυμώνεται και ωριμάζει για 7 περίπου μήνες μαζί με τις οινολάσπες σε δρύινα βαρέλια γαλλικής προέλευσης. Τα βαρέλια  χρησιμοποιούνται για τέσσερα χρόνια πριν αντικασταθούνε.



Έτη παραγωγής:

2001 (500 φιάλες),

2002 (800 φιάλες),

2003 (1.500 φιάλες),

2004 (2.500 φιάλες),

2005 (2.500 φιάλες),

2006 (3.000 φιάλες),

2007 (3.000 φιάλες),

2008 (4.000 φιάλες),

2009 (4.000 φιάλες)

Αρμονία Γεύσεων

Συνοδεύει: Κρέας και πουλερικά με άσπρες
σάλτσες, ψητό ψάρι, σολομό, αστακό.


Κορυφή