NOSTOS MANOUSAKIS (BLEND) | Μανουσάκη Οινοποιία – NOSTOS WINES


NOSTOS MANOUSAKIS (BLEND)


Διαυγές, πολύ βαθύ ρουμπινί χρώμα με νότες πορφυρού που δηλώνουν νεότητα. Δάκρυα πυκνά και πολλά που χρωματίζουν το εσωτερικό του ποτηριού.

Μύτη έντονη, πολύπλοκη, όπου ο χαρακτήρας του μαύρου ώριμου φρούτου δένει με τη διακριτική παρουσία βαρελιού. Λίγες νότες δέρματος και μίας κομψής φυτικότητας που χαρίζει φρεσκάδα.

Στόμα με όγκο και πυκνότητα, που οι υψηλές αλλά ώριμες τανίνες ισορροπούν με το πλούσιο αλκοόλ και μία μέτρια προς υψηλή οξύτητα. Πολύπλοκα αρώματα στόματος που όχι μόνο ακολουθούν αλλά εξελίσσουν αυτά της μύτης. Επίγευση μακριά που τονίζει τη φρεσκάδα παρά τον πλούτο.

Έτοιμο προς κατανάλωση τώρα, θα φτάσει στα καλύτερά του μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια και θα μείνει εκεί τουλάχιστον για την επόμενη 5ετία.


Χρώμα Κρασιού
Κόκκινο
Κατηγορία ως προς την περιεκτικότητα σε αζύμωτα σάκχαρα
Ξηρός

Επιπλέον Πληροφορίες

Αμπελώνας - Μικροκλίμα

Έδαφος: Σχιστολιθικό, αμμοαργιλλοπηλώδες, σε υψόμετρο 320-380 και 550-600 μέτρων.

Διαμόρφωση αμπελώνα:

Syrah: Γραμμικός σε διπλό κορδόνι Royat

Mourvedre: Γραμμικός σε διπλό κορδόνι Royat

Grenache Rouge: Κυπελλοειδής και Γραμμικός σε διπλό κορδόνι Royat.

Roussanne: Κυπελοειδής, γραμμικός σε διπλό κορδόνι Royat και απλό Guyot.

Περίοδος Τρύγου
Ο τρύγος για κάθε μία από τις ποικιλίες γίνετε ξεχωριστά από τις 15 Αυγούστου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.
Τύπος Καλιέργειας
Βιολογική
Ονομασία Προέλευσης
Επιτραπέζιος
Ποικιλίες Κρασιού
Syrah , Mouvedre , Grenache Rouge , Roussanne
Μέθοδος οινοποίησης

Οι ερυθρές ποικιλίες Syrah, Mourvedre και Grenache που καλλιεργούνται με ιδιαίτερη φροντίδα στο κτήμα μας  βιολογικά, οινοποιούνται χωριστά, σύμφωνα με την κλασική μέθοδο ερυθρής οινοποίησης σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Το Syrah οινοποιείται σε δρύινο, ενώ τα Mourvedre και Grenache σε ανοξίδωτους ανοιχτούς οινοποιητές.

Η εκχύλιση διαρκεί από 12-25 ημέρες ανάλογα με την ποικιλία και μετά την ολοκλήρωση της το κρασί μεταγγίζεται σε βαρέλια από γαλλική και αμερικάνικη δρυ σε ποσοστά 75% και 25% αντίστοιχα. Μέσα στα βαρέλια υφίσταται μηλογαλακτική ζύμωση και ωριμάζει το κρασί για 10 περίπου μήνες.Τα βαρέλια  χρησιμοποιούνται για τέσσερα χρόνια πριν αντικασταθούνε.


Ακολούθως γίνεται το blend με την προσθήκη και μικρής ποσότητας λευκού Roussanne.


Έτη παραγωγής:

1997 (1.000 φιάλες),

1998 (6.000 φιάλες),

1999 (8.000 φιάλες),

2000 (12.000 φιάλες),

2001 (10.000 φιάλες),

2002 (12.000 φιάλες),

2003 (13.000 φιάλες),

2004 (10.000 φιάλες),

2005 (10.000 φιάλες),

2006 (10.000 φιάλες)


To 1999 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά των Η.Π.Α. το NOSTOS 1997.
Στην ελληνική αγορά, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2003, το NOSTOS 2000 και 2001.

Αρμονία Γεύσεων

Συνοδεύει: Αρνί σούβλας, ψητά και κρέας κατσαρόλας.


Κορυφή