NOSTOS GRENACHE | Μανουσάκη Οινοποιία – NOSTOS WINES


NOSTOS GRENACHE

Διαυγές, μέτριο προς βαθύ γκρενά χρώμα με πλούσια και αργά δάκρυα. Μύτη έντονη και αρώματα που τονίζουν την ωριμότητα: μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, σοκολάτα και γλυκά μπαχάρια, κυρίως βανίλια. Στόμα ξηρό με όγκο και πλάτος ενώ οι τανίνες είναι ιδιαίτερα ώριμες και απαλές. Επίγευση μακριά με έντονη παρουσία ώριμων κόκκινων φρούτων.

Έτοιμο προς κατανάλωση και θα μείνει στο απόγειό του για τα επόμενα 2-4 χρόνια.

Χρώμα Κρασιού
Κόκκινο
Κατηγορία ως προς την περιεκτικότητα σε αζύμωτα σάκχαρα
Ξηρός

Επιπλέον Πληροφορίες

Αμπελώνας - Μικροκλίμα
Έδαφος: Σχιστολιθικό, αμμοαργιλοπηλώδες, σε υψόμετρο 380 και 550 μέτρων.

Διαμόρφωση αμπελώνα: Κυπελλοειδής και γραμικός σε διπλό κορδόνι Royat

Διαυγές, μέτριο προς βαθύ γκρενά χρώμα με πλούσια και αργά δάκρυα. Μύτη έντονη και αρώματα που τονίζουν την ωριμότητα: μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, σοκολάτα και γλυκά μπαχάρια, κυρίως βανίλια.
Στόμα ξηρό με όγκο και πλάτος ενώ οι τανίνες είναι ιδιαίτερα ώριμες και απαλές. Επίγευση μακριά με έντονη παρουσία ώριμων κόκκινων φρούτων. Έτοιμο προς κατανάλωση και θα μείνει στο απόγειό του για τα επόμενα 2-4 χρόνια.


Περίοδος Τρύγου
Από τις 20 εως τις 30 Αυγούστου

Τύπος Καλιέργειας
Βιολογική
Κατηγορία ως προς την περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα
Ήσυχος
Ονομασία Προέλευσης
Επιτραπέζιος
Ποικιλίες Κρασιού
Grenache Rouge 100
Μέθοδος οινοποίησης

Κλασική ερυθρή οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Η εκχύλιση διαρκεί 10-14 περίπου ημέρες και το κρασί μεταγγίζεται αμέσως μετά το τέλος της σε βαρέλια από γαλλική και αμερικάνικη δρυ σε ποσοστά 80% και 20% αντίστοιχα, όπου ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμανση για 10 περίπου μήνες. Τα βαρέλια χρησιμοποιούνται για τέσσερα χρόνια πριν αντικασταθούνε.



Έτη παραγωγής:

2001 (1.000 φιάλες),

2003 (1.500 φιάλες),

2004 (1.500 φιάλες),

2005 (2.500 φιάλες),

2006 (2.500 φιάλες),

2007 (2.500 φιάλες)

Αρμονία Γεύσεων

Συνοδεύει: Ψητά, κρέας με κόκκινες σάλτσες, λαδερά λαχανικά μαγειρεμένα με ντομάτα, μουσακά και ζυμαρικά με κρέας ή κόκκινες σάλτσες.


Κορυφή