NOSTOS ALEXANDRA'S | Μανουσάκη Οινοποιία – NOSTOS WINES


NOSTOS ALEXANDRA'S

Διαυγές, βαθύ ρουμπινί χρώμα με πλούσια δάκρυα. Μύτη με έμφαση στο φρούτο που εμφανίζεται πυκνό μα συνάμα φρέσκο φράουλα, μαύρο κεράσι, μούρο. Λίγες νότες καπνού και μπαχαρικών. Στόμα ξηρό με γεμάτο σώμα, μέτριες αλλά βελούδινες τανίνες και ξανά φρέσκο φρούτο. Επίγευση με καθαρότητα αρωματική όπου κυριαρχούν τα μπαχάρια.

Έτοιμο προς κατανάλωση και θα μείνει στο απόγειό του για τα επόμενα 2-4 χρόνια.

Χρώμα Κρασιού
Κόκκινο
Κατηγορία ως προς την περιεκτικότητα σε αζύμωτα σάκχαρα
Ξηρός

Επιπλέον Πληροφορίες

Αμπελώνας - Μικροκλίμα
Σχιστολιθικό αμμοαργιλοπηλώδες σε υψόμετρο 320-380 και 550-600 μέτρων.

Καλλιεργητικές Τεχνικές

Syrah: Γραμμικός σε διπλό κορδόνι Royat

Mourvedre: Γραμμικός σε διπλό κορδόνι Royat

Grenache Rouge: Κυπελοειδής και Γραμμικός σε διπλό κορδόνι Royat.

Περίοδος Τρύγου
Ο τρύγος για κάθε μία από τις ποικιλίες γίνετε ξεχωριστά από τις 15 Αυγούστου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.


Τύπος Καλιέργειας
Βιολογική
Ονομασία Προέλευσης
Επιτραπέζιος
Ποικιλίες Κρασιού
Syrah 40, Grenache Rouge 20
Μέθοδος οινοποίησης
Κλασική ερυθρή οινοποίηση σε ανοξείδωτες ανοιχτές δεξαμενές, ξεχωριστά  για κάθε μία από τις ποικιλίες, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Η εκχύλιση διαρκεί 12-25 περίπου ημέρες και μετά την ολοκλήρωσή της το κρασί μεταγγίζεται σε βαρέλια από γαλλική και αμερικάνικη δρυ σε ποσοστά 75% και 25% αντίστοιχα, όπου ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμανση, για 10 περίπου μήνες. Τα βαρέλια χρησιμοποιούνται για τέσσερα χρόνια πριν αντικατασταθούνε

Αρμονία Γεύσεων
Συνοδεύει: Ψητά και κρέας κατσαρόλας.

Κορυφή