2 Mazi Red | Μανουσάκη Οινοποιία – NOSTOS WINES


2 Mazi Red

Clear bright red with rusty edge in colour. Intense rustic nose with dried fruits, ripe berries and some nutty character. Medium bodied with smooth tannins, warm finish with bitter chocolate, notes of nuttiness, and a herbacious finish. Very long finish. Drink now, can be aged 5-6 more years.

Χρώμα Κρασιού
Κόκκινο
Κατηγορία ως προς την περιεκτικότητα σε αζύμωτα σάκχαρα
Ξηρός

Επιπλέον Πληροφορίες

Αμπελώνας - Μικροκλίμα
Soil
Romeiko: Deep, clay loamy, calcareous soil 
Altitude: 200 to 280 meters (620 to 920 feet) 
Mandilari: Sandy-loam soil with a good amount of stones

Καλλιεργητικές Τεχνικές
Vineyard pruning and trailing
Romeiko: Goblet pruned vines.
Mandilari: Goblet pruned vines.
Περίοδος Τρύγου
Vineyard pruning and trailing
Romeiko: Goblet pruned vines.
Mandilari: Goblet pruned vines.
Τύπος Καλιέργειας
Συμβατική
Κατηγορία ως προς την περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα
Ήσυχος
Ποικιλίες Κρασιού
Ρωμέικο , Μαντηλάρι
Μέθοδος οινοποίησης
Romeiko: Ferments in stainless steel tanks in controlled temperature at 25°C. Maceration takes place for approximately 7 days. After that, fermentation will continue in used barrels, where the wine will mature for 6 months.
Mandilari: Ferments with selected yeasts at temperatures between 25°C and 28°C. In order to assure the maximum and best extraction, techniques such as pump over of varied intensities, as well as fermentation in horizontal tanks, are chosen. The wine is aged for 12 months in both new and second hand oak barrels.

Αρμονία Γεύσεων
2 Mazi red is best paired with roasted lamb, game or rich stews.


Κορυφή