Τοπλού Merlot-Syrah | Ιερά Μονή Τοπλού


Τοπλού Merlot-Syrah

Βαθύ κόκκινο χρώμα . Αρώματα φρούτων του δάσους

Πλούσιο στόμα, ελαφρά τονισμένες τανίνες

 

Χρώμα Κρασιού
Κόκκινο
Κατηγορία ως προς την περιεκτικότητα σε αζύμωτα σάκχαρα
Ξηρός
Περιεχόμενο Φιάλης
750ml

Επιπλέον Πληροφορίες

Αμπελώνας - Μικροκλίμα
Βαϊ: 40m υψόμετρο
Έτος φύτευσης αμπελώνα
2000
Περίοδος Τρύγου
Αύγουστος
Τύπος Καλιέργειας
Βιολογική
Κατηγορία ως προς την περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα
Ήσυχος
Ονομασία Προέλευσης
Τοπικός
Ποικιλίες Κρασιού
Merlot 50, Syrah 50
Μέθοδος οινοποίησης
Ερυθρή οινοποίηση με προζυμωτική κρυοεκχύλιση 3 μέρες, 8-10 μέρες εκχύλιση σε θερμοκρασία 16-20

Διάρκεια ζύμωσης: 8-10 μέρες
ανάγοντα σάκχαρα : 2gr/lt

Θερμοκρασία ζύμωσης: 18-22°C
Ολική οξύτητα: 4,5 g/lt τρυγικού οξέος
pH του κρασιού: 3,82
Θερμοκρασία σερβιρίσματος (oC)
17-18oC
Εκατόλιτρα
100
Αρμονία Γεύσεων
Συνοδεύει άριστα κόκκινα κρέατα

Κορυφή