Τοπλού Λιάτικο-Μαντηλάρι | Ιερά Μονή Τοπλού


Τοπλού Λιάτικο-Μαντηλάρι

Χρώμα Κρασιού
Κόκκινο
Κατηγορία ως προς την περιεκτικότητα σε αζύμωτα σάκχαρα
Ξηρός
Περιεχόμενο Φιάλης
750 ml

Επιπλέον Πληροφορίες

Έτος φύτευσης αμπελώνα
1998
Καλλιεργητικές Τεχνικές

Αμπελώνες βιολογικής Γεωργίας,

γραμμικό αμφίπλευρο royat, πυκνότητα 1.4mx2.6m

Περίοδος Τρύγου
Αύγουστος
Τύπος Καλιέργειας
Βιολογική
Κατηγορία ως προς την περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα
Ήσυχος
Ονομασία Προέλευσης
Τοπικός
Ποικιλίες Κρασιού
Μαντηλάρι 15, Λιάτικο 85
Μέθοδος οινοποίησης
Ερυθρή οινοποίηση με προζυμωτική κρυοεκχύλιση 3 μέρες, 4-8 μέρες εκχύλιση σε θερμοκρασία 16-20

Διάρκεια ζύμωσης: 12-16 μέρες

ανάγοντα σάκχαρα: 2gr/lt

Θερμοκρασία ζύμωσης: 16-20°C

Ολική οξύτητα: 5 g/lt τρυγικού οξέος

pH του κρασιού: 3,8


Προτεινόμενος χρόνος παλαίωσης στη φιάλη (μήνες)
12
Θερμοκρασία σερβιρίσματος (oC)
17-18oC
Εκατόλιτρα
150
Αρμονία Γεύσεων
Συνοδεύει γεύματα με κόκκινη σάλτσα και κρέατα στη σχάρα

Κορυφή