Moscato Sweetheart | ALEXAKIS WINERY


 Moscato Sweetheart

Μια ξεχωριστή οινική παρουσία.
Οίνος λευκός γλυκός με έντονο χρυσοκίτρινο χρώμα. Αρωματικά κυριαρχεί ο συνδυασμός των αποξηραμένων φρούτων (βερίκοκο, δαμάσκηνο) με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, μέλι και σταφίδα. Τελειώνει εκρηκτικά με νότες καλοκαιρινών φρούτων όπως πεπόνι και ροδάκινο. Γεμάτο στόμα και εκπληκτική γευστική ισορροπία.
Χρώμα Κρασιού
Λευκό
Κατηγορία ως προς την περιεκτικότητα σε αζύμωτα σάκχαρα
Γλυκός
Αλκοόλη
15%

Επιπλέον Πληροφορίες

Αμπελώνας - Μικροκλίμα
Το Μοσχάτο καλλιεργείται σε ύψος 350-600m σε όλη την αμπελουργική περιοχή του Νομού Ηρακλείου. Η σύσταση των αμπελώνων είναι κυρίως αμμώδης ως αμμοαργιλοασβεστώδης και συμβάλλει στην παραγωγή αυτού του ιδιαίτερου κρασιού με πολύπλοκο άρωμα και έντονη οξύτητα. Το μικροκλίμα της περιοχής είναι τυπικό νησιωτικό κλίμα –μέτρια επίπεδα βροχοπτώσεων, κρύος χειμώνας με πολύ ζεστό καλοκαίρι– που όμως γίνεται ηπιότερο με την παρουσία βορειοδυτικών θαλάσσιων ανέμων που ευνοούν την καλλιέργεια. Η πυκνότητα φύτευσης είναι από 3.300 έως 4.200 πρέμνα ανά εκτάριο και η μέση παραγωγή δεν ξεπερνά τα 70hl ανά εκτάριο.
Τύπος Καλιέργειας
Συμβατική
Κατηγορία ως προς την περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα
Ήσυχος
Ποικιλίες Κρασιού
Malvasia Aromatica 20, Μοσχάτο Σπίνας 80
Μέθοδος οινοποίησης
Mετά τον αυστηρό έλεγχο στο χώρο παραλαβής του οινοποιείου, τα επιλεγμένα σταφύλια, τοποθετούνται σε ειδικούς διαμορφωμένους σκιερούς χώρους κάτω από συνθήκες συνεχούς αερισμού για αποφυγή μετασυλλεκτικών ασθενειών με στόχο τη μερική αφυδάτωση. Με συνεχή παρακολούθηση για 2-3 εβδομάδες, τόσο της υγιεινής κατάστασης των σταφυλιών όσο και με εργαστηριακές μετρήσεις των παραμέτρων της επιθυμητής ωρίμανσής τους, οδηγούνται προς τον εκραγισμό όπου μετά παίρνεται ο πρόρογος. Ακολουθεί στατική απολάσπωση και εμβολιασμός με επιλεγμένες ζύμες κατάλληλες τόσο για να ανταπεξέλθουν στις πολύ ακραίες συνθήκες ζύμωσης όσο για την ανάδειξη του αρωματικού χαρακτήρα του οίνου. Ζυμώνει αργά, αλλά σταθερά σε ανοξείδωτες δεξαμενές για χρονικό διάστημα 6-8 εβδομάδων περίπου. Με το πέρας της ζύμωσης ακολουθεί απολάσπωση, παλαίωση ώστε να αναδειχτεί το πλούσιο αρωματικό δυναμικό του και στη συνέχεια εμφιάλωση.
Αρμονία Γεύσεων
Για πριν ή  και μετά το γεύμα όπου συνοδεύει σοκολάτα, φρούτα και γλυκίσματα

Κορυφή