Kariki | ALEXAKIS WINERY


Kariki

Kαρίκι στην Κρήτη σημαίνει μία σειρά από πρέμνα.
Xαρμάνι των γηγενών ερυθρών ποικιλιών Κοτσιφάλι και Μαντηλάρι.
Kρασί με χρώμα πορφυρό και ιώδεις ανταύγειες στη νεότητά του. Πλούσια και ισορροπημένη γεύση με στρογγυλό χαρακτήρα, αλλά και μέτρια οξύτητα που του εξασφαλίζει επίγευση μεγάλης διάρκειας. Xαρακτηριστικό του είναι το πυκνό άρωμα μικρών κόκκινων φρούτων (βατόμουρο, κεράσι) με νότες μαύρου πιπεριού.
Χρώμα Κρασιού
Κόκκινο
Κατηγορία ως προς την περιεκτικότητα σε αζύμωτα σάκχαρα
Ξηρός
Αλκοόλη
12%
Περιεχόμενο Φιάλης
750

Επιπλέον Πληροφορίες

Αμπελώνας - Μικροκλίμα
Aπό επιλεγμένους αμπελώνες του Νομού Ηρακλείου που βρίσκονται σε ύψος από 300 έως500m. Τα διαφορετικά μικροκλίματα που συναντάμε στο σύνολο του Νομού, λόγω του ανάγλυφου και της διαφορετικότητας του εδάφους, είναι ιδανικά για την παραγωγή ενός κρασιού με εξαιρετική φινέτσα και ταυτόχρονα έντονη έκφραση των χαρακτηριστικών αρωμάτων της ποικιλιακής του σύνθεσης. Οι καλλιεργητικές επεμβάσεις επικεντρώνονται στην όσο το δυνατόν πιό ολοκληρωμένη φαινολική ωρίμανση της πρώτης ύλης. Η πυκνότητα φύτευσης είναι από 3.300 έως 3.900 πρέμνα ανά εκτάριο και οι αποδόσεις δεν ξεπερνούν τα 60hl ανά εκτάριο.
Κατηγορία ως προς την περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα
Ήσυχος
Ποικιλίες Κρασιού
Κοτσιφάλι , Μαντηλάρι
Μέθοδος οινοποίησης
Μόλις τα σταφύλια φτάσουν στο οινοποιείο, οδηγούνται αμέσως προς εκραγισμό και στη συνέχεια στους οινοποιητές όπου εφαρμόζεται η μέθοδος της προζυμωτικής εκχύλισης στους 10-11°C για ένα 48ώρο. Στη συνέχεια, εμβολιασμός με επιλεγμένες ζύμες κατάλληλες για την ανάδειξη του αρωματικού χαρακτήρα της κάθε ποικιλίας. Το γλεύκος της κάθε ποικιλίας ζυμώνει χωριστά σε ανοξείδωτες δεξαμενές για 6-8 μέρες, όπου η θερμοκρασία δεν ξεπερνάει τους 28°C. Ο οίνος δεν τοποθετείται σε δρύινο βαρέλι, παρά μόνο σε δεξαμενές, όπου όμως στοχεύουμε στην αναπαραγωγή του περιβάλλοντος του βαρελιού μέσω της εφαρμογής μικροοξυγονώσεων. Αργότερα το κρασί εμφιαλώνεται και ηρεμεί στη φιάλη για 1-2 μήνες.
Αρμονία Γεύσεων
Κρέας μοσχαρίσιο ψητό φούρνου ή σχάρας, φιλέτο σχάρας, χοιρινό στο φούρνο με δαμάσκηνα

Κορυφή