Κτήμα Γαβαλά - Φραγκόσπιτο ερυθρός | Κτήμα Γαβαλά


Κτήμα Γαβαλά - Φραγκόσπιτο ερυθρός

Χρώμα: Βαθύ κόκκινο με αρώματα αποξηραμένων φρούτων, μπαχαρικών, καφέ και βανίλιας.

Πλατιές τανίνες πολυπλοκότητα, πυκνό & άρτιο.

Ενδέχεται μακρά παλαίωση.
Χρώμα Κρασιού
Κόκκινο
Κατηγορία ως προς την περιεκτικότητα σε αζύμωτα σάκχαρα
Ξηρός

Επιπλέον Πληροφορίες

Αμπελώνας - Μικροκλίμα

Υψόμετρο 400 μέτρα | Τοπωνύμιο: Φραγκόσπιτο

Αμπελώνες: Περιοχή Βοριάς Μονοφατσίου Ηράκλειο Κρήτης.

Περίοδος Τρύγου
Hμερομηνία τρύγου 20 Σεπτεμβρίου
Τύπος Καλιέργειας
Βιολογική
Κατηγορία ως προς την περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα
Ήσυχος
Ποικιλίες Κρασιού
Syrah 60, Cabernet Sauvignon 40
Μέθοδος οινοποίησης

Οινοποίηση:  Άλεσμα των δύο ποικιλιών μαζί, Παραμονή 23 ημέρες στον οινοποιητή. Πίεση και μεταφορά σε δεξαμενή για 10 ημέρες. Απολάσπωση και μεταφορά σε δεξαμενή για ένα χρόνο.

Στη συνέχεια μεταφορά σε βαρέλια για 18 μήνες.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος (oC)
18oC
Αρμονία Γεύσεων
Γευστικός συνδυασμός: κόκκινα κρέατα, ψητά λαχανικά, κυνήγι, πικάντικες σάλτσες και σκληρά τυριά. Προτεινόμενη θερμοκρασία 18ο C

Κορυφή