Καραβιτάκης - Μαλαγουζιά | Αμπελώνες Καραβιτάκη


Καραβιτάκης - Μαλαγουζιά

Η ποικιλία Μαλαγουζιά καλλιεργείται στους ιδιόκτητους Αμπελώνες του κτήματος στα Χανιά Κρήτης. Αποτελεί μια από τις πιο αρωματικές ελληνικές ποικιλίες. Ο τρύγος λαμβάνει χώρα στα μέσα Αυγούστου περίπου όπου τα σταφύλια πιέζονται ελαφρά στο πιεστήριο παίρνοντας μόνο πρόρωγο μούστο και αποφεύγοντας την οξείδωση. Κατόπιν ζυμώνονται στους 16 - 18 βαθμούς σε ανοξείδωτες δεξαμενές και μετά την ζύμωση το κρασί παραμένει με τις λάσπες του για 3 περίπου μήνες.Χρώμα λεμονοπράσσινο με αρώματα λευκόσαρκων φρούτων γιασεμιού και λεμονανθών.
Χρώμα Κρασιού
Λευκό
Κατηγορία ως προς την περιεκτικότητα σε αζύμωτα σάκχαρα
Ξηρός

Επιπλέον Πληροφορίες

Τύπος Καλιέργειας
Συμβατική
Κατηγορία ως προς την περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα
Ήσυχος

Κορυφή