Οινοποιείο Διαμαντάκης


Η αγάπη και το μεράκι της οικογένειας Διαμαντάκη για ποιοτικό κρασί και η μακρόχρονη παράδοση της στην αμπελουργία αποτέλεσαν κίνητρο για τη δημιουργία ενός μικρού οινοποιείου έξω από το χωριό Κάτω Ασίτες, 24 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο.

Σκοπός της οικογένειας είναι η καλλιέργεια ποικιλιών που θα συνδυάζονται αρμονικά με το μοναδικό μικροκλίμα της περιοχής για τη δημιουργία εκλεκτών κρασιών. Η αξιοποίηση των τοπικών ποικιλιών αμπελιού, όπως το Βιδιανό, το Λιάτικο και το Μαντηλάρι, αποτελούν στόχο του οινοποιείου και υπάρχει πίστη για  την μελλοντική ανάπτυξη και την δημιουργία εξαιρετικών κρασιών από αυτές.

Το οινοποιείο  ιδρύθηκε το 2008 από τα μέλη της οικογένειας Νικολάου Γ. Διαμαντάκη τον Ιωάννη, τον Μιχαήλ και τον Ζαχαρία και αποτελεί μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής ποιοτικών κρασιών στην Κρήτη. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2006 και ολοκληρώθηκε το 2008. 

Η πρώτη εμφιάλωση ήρθε το 2009 με 2 φρέσκα κρασιά δεξαμενής, ένα λευκό ποικιλίας Malvasia di Candia Aromatica - Chardonnay και ένα ερυθρό ποικιλίας Syrah με το όνομα Prinos Malvasia di Candia Aromatica - Chardonnay 2008 και Prinos Syrah 2008 αντίστοιχα. Στις αρχές του 2010, κυκλοφόρησε μια νέα ετικέτα με το όνομα Διαμαντόπετρα Ερυθρή 2008. Πρόκειται για ένα ερυθρό κρασί παλαίωσης από τις ποικιλίες Syrah και Μαντηλάρι. Στις αρχές του 2011, μια νέα ετικέτα, Διαμαντάκης Βιδιανό 2010, προστέθηκε στη συλλογή από την σπουδαία τοπική λευκή ποικιλία της Κρήτης, Βιδιανό. Το 2014 κυκλοφόρησε το τρίτο κατά σειρά κρασί με το όνομα Prinos, Prinos Rosé 2013, ένα ροζέ κρασί από τις ποικιλίες Syrah και Μαντηλάρι. Τέλος, το 2015 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά μια νέα ετικέτα με το όνομα Διαμαντόπετρα Λευκή 2014, και αφορά ένα λευκό κρασί παλαίωσης από τις ποικιλίες Βιδιανό και Ασσύρτικο. Όλα τα κρασιά του οινοποιείου έχουν συμμετάσχει σε διαγωνισμούς και έχουν αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς κρασιών στον κόσμο (Decanter World Wine Awards, Vienna Wine Challenge, International WineChallenge, Concours Mondial de Bruxelles, Citadelles du Vin, Challenge International du Vin, Berliner Wein Trophy, VinaliesInternationales).

 

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ

Οδός:

ΚΑΤΩ ΑΣΙΤΕΣ

Νομός: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Δήμος: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Τ.Κ.: 70013

Τηλέφωνο:

2810 861137

Κινητό:

6949198350

E-mail:

info@diamantakiswines.gr


Ωράριο Επισκέψεων: Kατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας

 


Στοιχεία Επικοινωνίας:
ΑΦΟΙ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ Ο.Ε / ΟΙΝΟΠΟΕΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ
ΚΑΤΩ ΑΣΙΤΕΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΚΡΗΤΗ
70013
ΚΡΗΤΗ, ΕΛΛΑΔΑ
 
Τηλέφωνο: 6949198350
Fax:

 

Φόρμα Επικοινωνίας
Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά
Κορυφή