Κατσικάκι με σταμναγκάθι

katsikaki_stamnagathi
Υλικά
  • 1 κιλό κατσικάκι
  • 1 κιλό σταμναγκάθι (Chicorium spinosum)
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • 2 κουτ. αλάτι
  • 1 κουτ. πιπέρι
  • 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. κορνφλάουρ
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • ½ ποτήρι νερό
Εκτέλεση

Σε μια ανοιχτή κατσαρόλα ζεματάμε 1 κιλό σταμναγκάθι για 15 λεπτά περίπου. Το βγάζουμε, το περνάμε από κρύο νερό και το αφήνουμε.
Σε μία άλλη κατσαρόλα, βάζουμε μισό ποτήρι λάδι και τσιγαρίζουμε 1 κιλό κατσικάκι κομμένο σε μερίδες καλά να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε στο κρέας δύο κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν κι αυτά μέχρι να καραμελώσουν
Αλατοπιπερώνουμε, καλύβουμε με το ζωμό από το σταμναγκάθι το κρέας  και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για περίπου 1 ώρα.
Προσθέτουμε το σταμναγκάθι στο κρέας μαζί με λίγο μάραθο, ζωμό από 1 λεμόνι και τα αφήνουμε να δέσουν για 10 λεπτά.

Κορυφή