ΟιΝοτικά_Ηράκλειο 2019

Οι οινοποιοί της Κρήτης, ετοιμάζονται για 12η χρονιά να καλωσορίσουν τους φίλους του Κρητικού Αμπελώνα στην Έκθεση «ΟιΝοτικά», που θα πραγματοποιηθεί στις 23, 24 και 25 Φεβρουαριου 2019,  στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Δ.Ε.Κ.Κ), στις Γούρνες Ηρακλείου, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

her_afisa_oinotika_2019_35x50-01

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Σάββατο 23/2 | Από τις 17:00 έως και τις 21:00

Κυριακή 24/2  | Από τις 11:00  έως και τις 20:00

Δευτέρα 25/2  | Από τις 12:00  έως και τις 18:00

Η είσοδος για τους Επαγγελματίες Εστίασης θα είναι δωρεάν, με την επίδειξη της ονομαστικής bussiness card, στο Registration Desk της 'Εκθεσης.


Κόστος Εισιτηρίου: 7,00€ (Προαγορά Online εδώ στα 5,00€, powered by Ticketcore )

Δωρεάν Είσοδος για τους Επαγγελματίες Εστίασης, με την επίδειξη της ονομαστικής τους bussiness card, στο Registration Desk της 'Εκθεσης.

 

31 ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ-ΕΚΘΕΤΕΣ

 1    ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ    
 2    ΚΡΑΣΙΑ ΔΙΓΕΝΑΚΗΣ    
 3    ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ    
 4    ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΛΑΔΟΣ    
 5    ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ SILVA-ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ    
 6    ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΓΓΕΛΑΚΗ    
 7    ΚΤΗΜΑ ΜΙΧΑΛΑΚΗ    
 8    ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ    
 9    ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑΚΗ    
10    ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΛΟΥΛΟΥΔΗ    
11    ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ    
12    ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗ    
13    ΚΤΗΜΑ ΓΑΒΑΛΑ    
14    ΚΤΗΜΑ ΣΤΡΑΤΑΡΙΔΑΚΗ    
15    ΚΡΑΣΙΑ ΜΙΝΩΣ-ΜΗΛΙΑΡΑΚΗ    
16    ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΝΩΣΚΕΛΗ    
17    ΚΡΑΣΙΑ ΤΙΤΑΚΗ    
18    ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ    
19    ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΤΟΥΡΑΚΗ    
20    ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ    
21    ΚΤΗΜΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ    
22    ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΛΕΞΑΚΗ    
23    ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ    
24    ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ    
25    ΚΤΗΜΑ ΤΟΠΛΟΥ    
26    ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΛΥΡΑΡΑΚΗΣ    
27    ZAZAZU    
28    ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ    
29    ΙΔΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ    
30    ΚΤΗΜΑ ΠΑΤΕΡΙΑΝΑΚΗ    
31    ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ 
   

Την έκθεση θα επισκεφθούν οι 2 Καλύτεροι Σομελιέ της Ελλάδας, ο Άρης Σκλαβενίτης (1ος Νικητής) και Αλέξανδρος Μπουζίκας (2ος) , νικητές του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για τον Καλύτερο Οινοχόο του 2019. για να δοκιμάσουν την νέα Κρητική εσοδεία Οίνων.

Ομαδοποιημένη παρουσίαση Οίνων από την Κρητική Ποικιλία «Βιδιανό», στην Πλατεία Γευσιγνωσίας της Εκθεσης. Μια ευκαιρία, για τους επισκέπτες να δοκιμάσουν και να γνωρίσουν  δυναμική και την πολυμορφικότητα της ποικιλίας.

Οργανωμένο πωλητήριο Κρητικού κρασιού ,για αγορά φιάλης  σε συμβολική τιμή. Μέρος των εσόδων να διατεθούν στο φιλανθρωπικό  ιδρύμα   «Αγιος Σπυρίδωνας».

Δυναμικό «παρών» θα δώσουν στα φετινά ΟΙΝΟΤΙΚΑ οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, της μεγαλύτερης εκπαιδευτικής δύναμης στον χώρο των Επισιτιστικών και Τουριστικών επαγγελμάτων. Οι σπουδαστές Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Κρήτη θα σας περιμένουν με μοναδικές λιχουδιές και δημιουργικά κεράσματα για να συνοδεύσετε με τον καλύτερο τρόπο τα μοναδικά αρώματα των κρητικών κρασιών κατά τις οινικές δοκιμές σας.

WORKSHOPS/ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ


Α)ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ |Ώρα διεξαγωγής 14:00

Ο  γνωστός chef, Χρήστος  Λάπας  και ο  βραβευμένος Chef, με 2 αστέρια Michelin, Άγγελος  Λάντος , μαγειρεύουν live εδέσματα που θα συνοδεύονται με Κρητικό Κρασί. 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ 2 ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ  W.S.P.C. (αναγνωρισμένος φορέας πιστοποίησης Οίνων & Αποσταγμάτων)

  1. ΕΞΟΙΚΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ|Ώρες Διεξαγωγής 11.30 – 13.00 | ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ (Δηλώστε Συμμετοχή στο support@winesofcrete.gr. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας) |Απευθύνεται στους Επαγγελματίες Εστίασης και Front line Staff Εστιατορίων και Ξενοδοχείων
  2. ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΔΙΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΑΤΙΚΟ |Ώρες Διεξαγωγής 18.30-20.00 | ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 10,00€ (Αγορά Online ΕΔΩ)|Απευθύνεται στο Οινοφιλο κοινό και Καταναλωτές.

Β)ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ- ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΚΛΑΔΕΜΑ ΤΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ, ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ||Ώρα Έναρξης 18.30 | ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ (Δηλώστε Συμμετοχή στο support@gmail.com. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας) 
Εισηγητής ο επίτιμος καλεσμένος του Wines of Crete, κος Κουνδουράς Στέφανος, Αναπληρωτής  Καθηγητής, της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ

 

#OiNotika

Η Κρήτη στο Ποτήρι σας!


Κορυφή